15 beste beurs giveaways

Gebruik deze originele giveaway ideeën voor je volgende beurs of congres.

Welkom op mijn lijst van unieke beurs giveaway ideeën. Deze lijst is gebaseerd op wat onze lezers vragen, trendanalyses gedeeld door experts uit de relatiegeschenkenbranche, en marktonderzoek naar wat beursbezoekers echt leuk vinden.

Ik weet genoeg: breng mij direct naar de top 15 beurs giveaways.

Waarom zijn giveaways op beurzen belangrijk?

Dus je mag weer gaan nadenken over originele giveaways voor jullie beursdeelname? Met al onze ervaring in de promo en beurzen wereld hebben wij heel wat kennis opgedaan. Onze conclusie: giveaways zijn onmisbaar op een beurs. Hoe beter de giveaways, hoe meer leads je werft. Zo simpel is het. Alleen; welke weggevertjes zijn populair?

2021-2022

Het soort giveaways voor beurzen verandert. We zien dat weggeefacties met (goedkoop) strooigoed steeds zeldzamer worden. Er wordt juist vaker gezocht naar duurzame en kwalitatieve giveaways. Of het nu voor een virtuele of een traditionele fysieke beurs is; dat maakt niet uit. En vergeet niet een MVO element: want wie goed doet… 

Hoe dan ook, een giveaway is het middel en geen doel op zich. We willen met beurs giveaways onze klanten / bezoekers en prospects positief verrassen, zodat je maximaal van je deelname profiteert. Daarvoor moeten je relatiegeschenken van hoge kwaliteit zijn, die jouw bedrijf en merk weerspiegelen.

De corona pandemie heeft nogal wat stof doen opwaaien in de beurzenbranche. Sommige beurzen werden vaak verschoven of helemaal geannuleerd. Daarnaast is men steeds meer gewend geraakt aan virtuele bijeenkomsten en webinars, zo ontstonden er hybride beursconcepten. En wat denk je? Ook voor virtuele evenementen bleken goodies onmisbaar

Trends beurzen

We verwachten dat twee trends invloed zullen hebben op de keuze voor je volgende beurs giveaways:

  1. Beurzen worden kleinschaliger / intiemer
  2. Virtuele beurzen are here to stay

Mensen zullen minder snel geneigd zijn om grote afstanden te overbruggen voor een vakbeurs. Het alternatief is een nationale beurs, roadshows en regionale events. Ook in de branche voor relatiegeschenken zien we al jaren een toename van kleine lokale beurzen, die hand-in-hand gaat met een teruglopende populariteit van grote internationale vakbeurzen. Daarom zien we dat er minder grote aantallen beurstassen, lanyards en goodies ingekocht worden.

microsoft goodiebox webinar
Mensen delen trots hun event goodies op Linkedin, Insta en Twitter

Maar cijfer de beurs an sich niet weg. Met uitzondering van D2C beurzen zijn vakbeurzen (B2B) bijzonder druk bezocht en belangrijk. En toch. Ondanks de terugkeer van live-evenementen zullen virtuele beurzen een belangrijke rol blijven spelen in elke marketingstrategie. Een belangrijke reden waarom de gepersonaliseerde giftbox in opkomst is. 

Lees ook:  Wat kost een gemiddeld kerstpakket of eindejaarsgeschenk?

Likeable & Shareable swag

Tastbare gifts en goodies, zoals giveaways die je op een beurs of evenement uitdeelt, helpen een blijvende positieve indruk achter te laten. Het zijn de ijsbrekers die de figuurlijke drempelvrees voor bezoekers van je stand helpen te overkomen. Het zijn de branded souvenirs die gedeeld worden op kantoor en misschien wel gedragen kunnen worden. Shareable swag, zijn gadgets waarmee mensen graag ‘pronken’ op social media. Een geweldige manier om je online zichtbaarheid op te bouwen dus.

Tips voor bedrukking. Voor alle items is het belangrijk om de bedrukking subtiel en onopvallend te houden. Je wilt dat je cadeau gebruikt wordt en niet gezien als een soort reclame billboard. Want als je logo en de beursnaam of een datum en andere plaatjes te veel in beeld komen, dan betekent dat de snelste weg naar de vuilnisbak voor elke giveaway.

Live printing is een super gave manier om je giveaways te personaliseren voor je standbezoekers. Met kleine mobiele printstations kun je ter plaatse mokken, caps en kleding bedrukken. In de tussentijd kan het standpersoneel contact legt en leadgegevens verzamelen.

Met al deze punten heb ik rekening gehouden, en een selectie gemaakt van waardevolle en opvallende beurs giveaways.

Top 15 originele giveaways voor je volgende beurs

Hier is mijn lijst met populaire, originele giveaways voor vakbeurzen en virtuele events voor 2021 – 2022. Met deze giveaway ideeën staan ze straks allemaal in de rij voor je stand! 

thermos-drinkfles-vinga-luxe-geschenk-b2b

1. Duurzame drinkfles

De waterfles staat op nummer 1 in alle lijstjes van relatiegeschenk leveranciers. Vraag mij niet waarom. Dat wordt nu eenmaal het meeste gekocht en daar zal een goede reden voor zijn. Er valt heel wat te kiezen. Daarom hebben wij een handig overzicht van (herbruikbare) duurzame waterflessen gemaakt.

Lees ook:  HAPTICA. Experience of Haptic Advertising in Bonn
woodgeek bamboe relatiegeschenken notitieboek adidas

2. Notitieboek met potlood

Digitalisering ten spijt, pen en papier blijven onmisbare bureau accessoires. Zoek je inspiratie? We posten regelmatig de meest originele voorbeelden van bedrukte notitieboeken op ons blog.

tatto relatiegeschenk uncover

3. Stevige draagtas

Tassen, shoppers en totes. Je kunt er niet genoeg van hebben, het is net als met die gratis plastic draagtasjes van de supermarkt. Gave voorbeelden van totes hier, en origineel ontworpen draagtassen hier, of deze nettasjes zijn ook wel leuk.

leren sleutelhanger relatiegeschenk stijlvol

4. Luxe sleutelhanger

Met de nadruk op luxe. Liefst een sleutelhanger gemaakt van echt leer, dat je blijft gebruiken. Maar het kan ook vegan leer zijn. Als het maar stijlvol, praktisch en duurzaam is.

grappige reclame aansteker uitvaartonderneming frankrijk

5. Aanstekers met logo

Oh wie rookt er nog? Nou kijk maar eens hoeveel mensen er nog steeds bij de nooduitgang staan te paffen, je bent hun vriend in nood. Aanstekers mogen best bedrukt zijn, mensen verstoppen ze graag. Een grappige tekst voor je aansteker, dat als conversation piece kan dienen.

beurs giveaway beste tips pepermunt blik

6. Pepermunt in bewaarblik

Van al dat praten op beurzen gaat je adem naar dode vogeltjes ruiken. Dat las ik ooit eens op een tegeltje. Zelf nooit last van gehad omdat ik pepermuntjes krijg van sympathieke standhouders op beurzen.

beurs mutsen als giveaway diverse kleuren

7. Gebreide mutsen

Komt de herfst of winter in aantocht? Mutsen behoort tot de categorie wearable items die je altijd ergens laat liggen. Dus zullen mensen deze giveaway graag van je aannemen. Een geinige tekst op je label ‘beursmuts’ bijvoorbeeld kan het ijs breken als het publiek op je beurs wat ‘stroef’ is.

paraplu fabrikant psi beurs 2020

8. Bedrukte paraplu’s

Net als mutsen en aanstekers heb je een paraplu zelden voor jezelf alleen. Dat maakt het ideale reclamedragers, want je boodschap verspreid zich automatisch wanneer iemand de paraplu weer ergens laat liggen. Door humor te gebruiken, werf je mogelijk nieuwe klanten. Zoals de tekst op de pennen van deze autogarage.

10. Hippe zonnebrillen

Deel gratis promo zonnebrillen uit op de beurs. Ideaal voor kinderen om wallen te verbergen na een uit de hand gelopen beursborrel of als back-up in de auto.

11. Truien

Een stoere hoodie komt van pas tijdens hardlopen, of een brakke zondag op je thuiskantoor.

febo festival collectie merchandise tshirt meisje

12. T-shirts

Lekker luchtig sport t-shirt voor in de gym, of een fijn katoenen shirt om in te slapen. Limited edition branded streetwear en merchandise zijn hot. Klanten voelen zich op een of andere manier enorm aangetrokken tot de (meestal foute) logo slippers, trainingspakken, sportsokken en t-shirts.

13. Grappige stickers / temporary tattoos

Kinderen zijn dol op stickers als er geinige plaatjes op staan of stoere logo’s. Sommige volwassenen ook by the way. Versier je laptop, bedrijfsfiets, bestelbus en skates ermee. Supervet zijn ook tijdelijke tattoos en speciale Macbook stickers.

dewaele sokken bedrukken voorbeeld relatiegeschenk beurs

14. Leads scoren met sokken

Geef 1 sok aan mensen die doelloos rondlopen op een beurs, en lok ze naar je stand voor de andere sok: daar kun je sparren en kennismaken. Voilá 1 lead in ruil voor 1 heel paar sokken. Laat dus sokken bedrukken voor je naar een beurs gaat.

relatiegeschenken verkopen hoe doe je dat marktanalyse promotionele producten

15. Speelgoed idee

Het maakt niet uit of het een rubik’s cube, badeendje, waterpistool modelbouwplaat van karton is. Mensen op beurzen hebben (of zijn) vaak net kinderen. En als je dan laat thuis komt na een beurs is het fijn om een cadeautje voor de kids bij je te hebben. Dink? Dan ken je altijd wel een buurtkind of nichtje die je een plezier wilt doen met speelgoed als giveaway.

Yes. That’s it beurstijger!

Dat waren alle originele ideetjes voor weggevers op beurzen. Heeft jouw bedrijf een beter giveaway idee? Let me know. Dan voegen we het misschien wel toe aan deze toplijst, incl. link naar je site (voor nog, meer leads!) :).