Deze bedrijven lieten allemaal fakking gave tote bags bedrukken

Tote bags bedrukken: een canvas tas bedrukken, het lijkt zo gemakkelijk. Eén of twee kleuren. Logootje erbij, en klaar. Nee zo simpel is het dus niet. Daar ben je wel snel achter, als het eindresultaat van een ondoordacht exemplaar uiteindelijk wordt afgeleverd op kantoor. Oeps, ja dan ben je te laat. Jij niet.

Want blijkbaar ga jij net dat stapje verder. Anders had je geen research gedaan naar hoe je het beste tote bags kunt bedrukken. Wat goede design trucs zijn, zodat jouw ontwerp straks die premium uitstraling heeft waar je naar op zoek bent. Dat vind je hier.

Dus je gaat tote bags bedrukken voor je bedrijf, maar je zoekt inspiratie. I got your bag!

Daarom deze voorbeelden van branded totes, en waarom die zo goed zijn gelukt. Credits: Baggu. Enjoy.

BAM merchandise canvast tote draagtas voorbeeld ontwerp gouden print

Brooklyn Academy of Music

Eye catching metallic gouden inkt in zeefdruk. Het is een inkt die relatief kostbaar is, en daarom weinig wordt gebruikt. Maar als je ziet wat het met een doodnormale draagtas kan doen, vraag ik mij af waarom.

Whole Foods Tote Bag

Subtiele branding. In plaats van hun logo, koos deze duurzame supermarktketen voor een grappige print + klein logo. Het is via zeefdruk op de draagtas gedrukt.

The Met nylon tas

Een eenvoudig wit grafisch logo ziet er geweldig uit in een gewaagde kleur! Dit werkt alleen als je een goed logo hebt, zoals het Metropolitan Museum of Art in New York.

Printed Matter katoenen tote bag bedrukken voorbeeld neon print

Printed Matter canvas tas

Druk een heldere neon kleur op een donkere of neutraal gekleurde draagtas. Zoals deze: een donkerblauwe canvas tote bag bedrukt voor ’s werelds toonaangevende non-profitorganisatie die zich toelegt op de verspreiding en waardering van kunstenaarsboeken.

Lees ook:  Trucker caps bedrukken en andere toffe hoofddeksels met je logo
ijssalon draagtas bedrukt design print tote bag ontwerp

Frankie & Jo’s

Investeer in een goed ontwerp en kies een kleur die past bij jouw bedrijf. Je moet wel lef hebben om niet je logo, maar een gave design print op je reclame tasjes te drukken. Dat deed deze vegan ijssalon uit Seatle.


Tote: de fashion must have

Waar komt het woord tote bag vandaan? Een tote bag is afgeleid van het Engelse werkwoord ’to tote’ wat ‘dragen’ betekent. De laatste jaren is deze Engelse term voor draagtassen, steeds gebruikelijker geworden in hipster taal.

Tote bags evolueerden van boodschappentassen naar echte fashion must haves.

Zalando

Het lijkt een mode woord. Maar een tote bag is écht iets anders dan een shopper. Het is een hip katoenen draagtasje met leuke print. Hou daar rekening mee als je het gaat ontwerpen. Een stijlvolle draagtas wordt gebruikt, een lelijke blijft liggen in de kast. Tenzij er pizza in past.

Bedrukken… waar dan?

Het voordeel van dit soort tassen is dat ze open zijn en bestaan uit één groot drukvlak. Daardoor is het niet alleen heel erg makkelijk te handelen in de drukkerij, je kunt er ook goed een grote print op laten drukken.

Ik heb uren research gedaan, en de beste plek op dit moment is Packhelp. Ze hebben er veel verschillende modellen. Vanaf 30 of 50 stuks 1/0, zware kwaliteit of gerecycled papier.