Heineken Cupholder in de strijd tegen plastic wegwerp bekers

De Heineken Cupholder moet het gebruik van harde kunststof bekertjes op festivals, minder irritant maken.

En dat is belangrijk want de marktleider in bier heeft de ambitie om in Nederland over 10 jaar 100% circulair te zijn met alle verpakkings- en promotiematerialen.

Harde, herbruikbare bekers met statiegeld (eco cups) zijn een duurzaam alternatief voor disposables. Maar festivalgangers vinden het irritant om die bekertjes mee te zeulen als ze leeg zijn. Heineken introduceert daarom deze zomer de handige ‘ Heineken cupholder ’. Een bekerhouder om lege bekers aan je riem te hangen, zodat beide handjes gewoon in de lucht kunnen. Heineken’s festival gadget moet daarmee het gemak én dansplezier op festivals vergroten.

Miljoenen disposables

Die plastic zee van disposable bekers op festivalterreinen, dansvloeren en sportevenementen is geen gezicht. Dat is slecht voor het imago van evenementen, de London Marathon koos daarom dit jaar voor Notpla.

Ook voor Heineken is die berg afval met hun logo, een doorn in het oog; een beker hoort immers aan je mond en niet op de grond.

” …een beker hoort immers aan je mond en niet op de grond “

Alleen al in juli en augustus voorziet de bierbrouwer ruim anderhalf miljoen festivalgangers van één of meerdere drankjes. Dit is dus dé plek bij uitstek om verschillende manieren van inzameling en recycling te testen.

Duurzamer(e) bedrukte wegwerp bekers

Maar de wegwerprotzooi is daarmee nog niet verbannen. Al heeft de gemeente Amsterdam dat al wel gedaan. Alle wegwerp bekers van Heineken op de festivals Defqon.1, Welcome To The Future en Mysteryland zullen door middel van de druktechniek ‘embossing’ worden bedrukt.

Lees ook:  Dit zijn de nieuwe BE O Bottle kleuren van 2020

Deze manier van bedrukken scheelt natuurlijk vele liters inkt, maar blijkbaar is een beker zonder een kleurtje ook veel beter en milieuvriendelijker te recyclen. Eigenlijk heel erg logisch.

Leverancier Heineken Cupholder

Dit is weer een leuke zomer gadget van Heineken, met een goed verhaal. Ik neem aan dat dit zomerse premium ook verantwoord geproduceerd is. Maar van welk materiaal, dat weet ik niet. Ik ben benieuwd wie de bekerhouder heeft bedacht, en wie het heeft gemaakt. Tot op heden is dat namelijk nog niet bekend. Misschien hetzelfde bedrijf dat de leverancier was van de Heineken Strik, en de Heineken Feestsok?