Eetbare vegan buideltjes gemaakt van algen en zeewier plastic vervangen 216k plastic flesjes tijdens de London Marathon

Sport events groeien groter in aantal en volume. En daarbij komt een groeiende berg plastic wegwerp bekertjes en andere zooi. Want je kunt van een topsporter blijkbaar niet verwachten dat hij zijn drinkflesje netjes in een prullenbak gooit. Laat staan dat ze een hip duurzaam waterflesje de hele tijd meeslepen.

Veel van die wegwerp flesjes zijn gesponsord, maar je kunt je afvragen of het beeld van bergen zinloos afval zo goed zijn voor je imago.

Notpla is het échte alternatief voor wegwerp flesjes! Soms heb je gewoon een disposable nodig.

Heb je die bergen afval wel eens gezien langs de kant van de weg? Het is echt geen gezicht. Maar daar is nu een goed alternatief voor. Want organisatoren van evenementen die beloven om hun operatie duurzamer te maken, kunnen nu overstappen op de vegan drank buideltjes van Skipping Rocks Lab.

Eetbaar zakje water van zeewier plastic

De sachets of zakjes zijn gemaakt van bruine algen en calciumchloride. Eetbare veganistische zeewierpeulen en composteerbare kopjes hebben bij de London Marathon van dit jaar 2160.000 plastic flessen vervangen.

Notpla is revolutionair materiaal gemaakt van zeewier en planten. 
Het biologisch afbreekbaar in weken, natuurlijk.


Skipping Rocks Lab
ooho zakjes notpla vegan zeewier sachets met sportdrank

De Ooho-zakjes zeewier, gemaakt door Skipping Rocks Lab, bevatten sportdrank Lucozade omhuld met een dun, smaakloos membraan. Ze noemen het Notpla. Na het drinken konden hardlopers de peulen / buideltjes opeten of gewoon weggooien. Waarom? Omdat Notpla binnen zes weken biologisch afbreken.

Organisatoren van evenementen hebben nog een lange weg te gaan als het gaat om het verminderen van plastic afval, met 704.000 flessen die dit jaar worden gebruikt – maar dat is een enorme daling van 216.000 van de 920.000 die in 2018 werd gebruikt.


Maria Chiorando (plantbasednews.org)

Take-away

En Notpla is niet alleen een goede oplossing voor de uitgifte van sportdrank tijdens marathons. Je kunt er ook ketchup, mosterd of mayonaise in stoppen. Ze maken van hetzelfde duurzame materiaal ook waterafstotende en vetbestendige kartonnen bakjes. Wat voor fast food ketens een goed alternatief voor karton en plastic zou kunnen zijn.