Rice, Rice Baby!
Een promotionele drinkbeker gemaakt van rijst: Rice Cup.
Je leest het goed. Deze herbruikbare beker is gemaakt van natuurlijke rijstvliesjes in plaats van plastic. Een kleine verandering kan een groot positief effect hebben. Dus kies voor de bekers gemaakt van rijstafval, dat is een goed alternatief voor plastic drinkbekers.
- Gemaakt van rijstvlies vezels (80%) en plantaardig zetmeel (20%)
- Verkrijgbaar in 2 maten: 400ml en 260ml.
- Vaatwasserbestendig en geschikt voor gebruik in de magnetron
- Bedrukken: all over FC print (vanaf 500 st.) of tampondruk
Je eigen beker gemaakt van rijstafval bedrukken met logo kan bij Darpo.nl
Waar is de rijst beker van gemaakt?
Tsja ik heb het antwoord op deze vraag natuurlijk al een beetje verklapt. Maar om precies te zijn bestaat deze koffiebeker voor 80% uit rijstafval. Onbewerkte rijst (padie) is niet eetbaar en heeft een houtachtig vliesje om de korrel dat van nature bestand is tegen vocht. Die vliesjes (het kaf) worden verwijdert in een speciale rijstmolen. Rice Cup gebruikt deze vliesjes, een volledig natuurlijke bijproduct van het malen van rijst. De rest (20%) is gemaakt van plantaardig lignine zetmeel.
Zijn bekers gemaakt van rijst veilig?
Wist je dat de mensheid al bijna 10.000 jaar rijst verbouwd voor consumptie? Met rijst zelf is dus niks mis. Maar dat is niet de reden waarom mensen vragen hebben over voedselveiligheid van drinkbekers. Ik kan je gerust stellen: er zit géén melaminehars in de Rice Cups zoals bij gevaarlijke bamboe bekers. Dus geen schadelijke stoffen, geen BPA en PP en geen weekmakers. De drinkbekers zijn foodsafe. Wereldwijde voedselnormen en gezondheidsvoorschriften hebben de bekers (waaronder FDA, LFGB, SGS, ROHS, TUV en REACH) hebben de Rice Cup als veilig gecertificeerd. Je kunt dus met een gerust hart warme dranken als koffie en thee in de drinkbeker bewaren. Ook zijn ze vaatwasserbestendig, en geschikt voor de magnetron; check.
Is het materiaal van deze ‘rijst bekers’ biologisch afbreekbaar?
Goed nieuws, de bekers gemaakt van rijst kunnen zo op de composthoop! Het materiaal van de beker is namelijk volledig biologisch afbreekbaar. Je kunt je rijstbeker minstens 100 uur in water weken voordat de afbraak begint. En dan stopt het ook direct weer! Het TUV testrapport: DIN EN 13432: 2000 en rapporten voor voedselveiligheid zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de leverancier.
Rijstvlies drinkbeker: circulair relatiegeschenk
Er is veel rijst in de wereld. Dat betekent dat er ook een enorme hoeveelheid rijst gerelateerd afval is in de vorm van rijstvlies of kaf, het oneetbare hulsje, om de rijst. Gelukkig is het een biologisch afbreekbaar bijproduct. En nu worden er koffiebekers gemaakt van dit afval.
Zoek je een circulair relatiegeschenk? Bespaar energie, grondstoffen, geld en verminder afval door te kiezen voor herbruikbare bekers zonder plastic. Door te kiezen voor rijstvlies bekers als relatiegeschenk, leveren bedrijven een bijdrage aan de circulaire economie.