Circulair geschenk van gerecyclede eetstokjes

Maak een positieve indruk met deze duurzame bamboe geschenken.

Dit bedrijf maakt duurzame relatiegeschenken van gerecyclede eetstokjes. 

Wat doe jij met de houten eetstokjes van de take away sushi? In plaats van weggooien kun je die chopsticks ook hergebruiken. Chopvalue maakt er bamboe snijplanken, telefoonhouders, tablet stands, meubels en speelgoed van. Bedrukken? Tuurlijk! Je kunt bamboe artikelen laten graveren met je (bedrijfs)logo of de naam van je klant.

Het is leuk om te zien hoe zoiets simpels als oude bamboe eetstokjes kan worden omgezet in een waardevol product. Ik had nooit gedacht dat je van gerecycleerde eetstokjes functionele, alledaagse voorwerpen kunt maken. Een mooi en circulair relatiegeschenk idee voor je klant.

33 Miljoen eetstokjes gerecycled

Eetstokjes zijn gemaakt van bamboe. Het is een van nature sterk en duurzaam materiaal. Vele honderdduizenden stokjes per dag worden in eetgelegenheden gebruikt voor eenmalig gebruik. Meestal worden de eetstokjes weggegooid bij het restafval. Maar van die eetstokjes is dus nog wat nuttigs te maken. Bijvoorbeeld door ze aan elkaar te plakken tot een plank. 

ChopValue zegt tot nu toe 33.490.373 (22 maart, 2021 red.) houten eetstokjes gerecycled en getransformeerd te hebben in producten die anders op de vuilnisbelt terecht zouden zijn gekomen. Het resultaat van hun inspanning zijn deze unieke gebruiksvoorwerpen die door hun achtergrond echte conversation pieces zijn. 

Niet zomaar geschenken, maar conversation pieces

Laat mensen praten, niet alleen over je merk of je cadeau, maar over iets groters. Weetje, eerlijk is eerlijk. Dit soort duurzame relatiegeschenken zullen niet mega veel impact hebben op de hoeveelheid afval die we produceren. Maar misschien verandert het wel de manier waarop mensen denken over afval en grondstoffen in het algemeen.