Fraenck maakt 3000 laptoptassen van NS restmateriaal

Fraenck recyclet allerlei restant materialen van bedrijven tot toffe relatiegeschenken. En sinds begin dit jaar hebben ze een certificaat van B Corp. Dus die circulaire hebbedingen zijn ook nog B corp gecertificeerde relatiegeschenken.

De Nederlandse Spoorwegen laat 3000 laptoptassen maken van verwerkt restmateriaal uit oude treinen en bedrijfskleding.

Van overtollig materiaal (afval) leuke nieuwe producten maken. Laat dat maar aan Fraenck over. Het idee voor de laptoptassen is ontstaan tijdens de Upcycle Shop van NS op Utrecht Centraal in 2021. Fraenck maakte rugtassen en etuis van dezelfde materialen. Op de foto’s herk ik stukken stof van de Sprinters (SLT), Dubbeldekkers (VIRM) en de DM ’90 (beter bekend als De Buffel). Gecombineerd met oude NS-overalls en upcycled zeildoek wordt elke laptoptas met de hand gemaakt.

Maak relatiegeschenken van je bedrijfsafval!

Misschien is er een tweede leven weggelegd voor gerecyclede materialen of materialen die voor jullie bedrijf overbodig zijn geworden. Hoe gaaf is het om daar een sociaal en stijlvol nieuw product van te laten maken, met verhaal! Trouwens, ook als je geen bruikbaar afval produceert, dan kun je terecht bij Fraenck. Die hebben genoeg op voorraad.

Hoe werkt het?

Fraenck is in Arnhem opgericht in 2018 door ontwerpersduo Ratna Ho en Pascal Mulder. De collecties van Fraenck worden uitsluitend van restmateriaal gemaakt en mede door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren binnen de onderneming nieuwe vaardigheden waarmee ze verder komen. Een paar voorbeelden van producten die ze maken;

  • Schoudertasjes & Shoppers
  • Rugtassen & Fietstassen
  • Etuis, telefoonhoezen & Toilettasjes
  • (Tafel)lampjes & Opbergbakjes
Lees ook:  Klimaatdrammer trui D66 gemaakt in sweatshops?

Leuk idee? Check ook deze webshop met circulaire relatiegeschenken.