Nieuwe webshop voor circulaire relatiegeschenken

Afbeelding boven: Stijlvolle tumblers gemaakt van geupcyclede wijnflessen.

PreZero en VerdraaidGoed lanceerden deze maand hun webshop ‘Dit is niks nieuws’ met circulaire relatiegeschenken en giveaways

Het is geen nieuws dat steeds meer bedrijven duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen omarmen. Maar hoe maak je die nieuwe manier van werken zichtbaar en tastbaar op de werkvloer? 

Een voor de hand liggende manier, is door je supply chain onder de loep te nemen. En om die reden zien leveranciers van promotionele producten en kerstpakketten dat de vraag naar duurzame (groene) artikelen toeneemt. We spotten daarom ook steeds vaker originele voorbeelden van circulaire relatiegeschenken. Dat hebben ze ook gemerkt bij PreZero, en VerdraaidGoed is al lange tijd gespeciliseerd in de productie en ontwikkeling van circulaire cadeauartikelen. Ze lanceren deze maand samen een webshop.

Webshop circulaire relatiegeschenken

Vanaf nu kun je als inkoper van relatiegeschenken terecht bij een nieuwe webshop: ‘Dit is niks nieuws’ (ditisniksnieuws.nl). Ik heb er even in rondgekeken: alle producten zijn gemaakt van afval en restmateriaal van bedrijven. Via een menu kun je sorteren op type materiaal: 

  • Glas
  • Hout
  • Koffie
  • Papier
  • Plastic
  • Textiel

Custom made

Wat ook leuk is dat je als bedrijf een custom made relatiegeschenk van je eigen ‘afval’ kunt laten ontwerpen. Wie gingen je voor? Post NL, ABN Amro, Yarden, Het Rode Kruis en vele anderen. Maar de leukste vind ik de samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen.

Wist je dat de gele dienstregeling borden vijf (!) keer per jaar moeten worden vervangen omdat de dienstregeling wijzigt? Jaarlijks levert dit 15.000 oude borden op. Er is ondertussen een complete NS-Upcycle productlijn van gemaakt met dienbladen, een vieropeenrij spelletje, notitieboekjes, fotolijsten en zelfs een design lamp.

Met de producten uit de Dit is niks nieuws shop maken we circulariteit tastbaar én zichtbaar

Annie de Loijer, directeur Marketing PreZero

Circulaire economie

Bedrijven en merken die op zoek zijn naar relatiegeschenken of giveaways kunnen in deze webshop terecht voor een uitgebreide verzameling producten die bijdragen aan een circulaire samenleving. ‘Met de producten uit de Dit is niks nieuws shop maken we circulariteit tastbaar én zichtbaar. Zo willen we zo veel mogelijk organisaties inspireren om stappen te zetten op weg naar een duurzame toekomst’, aldus Annie de Loijer, directeur Marketing van PreZero.

Lees ook:  Wat te doen met oude voorraden t-shirts en hoodies? Upcycle merchandise!

PreZero (voorheen SUEZ, Sita)

Je herkent de naam PreZero misschien wel van hun vuilniswagens. De Nederlandse tak van afvalverwerker Suez is overgenomen door het Duitse PreZero. Het betekent de tweede naamsverandering in korte tijd. In 2015 heette Suez nog Sita. Bij PreZero Nederland werken ruim 2.000 mensen op ruim veertig vestigingen, verspreid over het land. Hier komen de grondstoffen dus vandaan.

Verantwoorde producent

VerdraaidGoed is bijna 20 jaar geleden opgericht door Lisanne Addink-Dölle. Lisanne ontwierp een duurzaam vogelhuisje tijdens haar afstuderen in 2010. Alhoewel circulair ondernemen destijds nog een onbekend begrip was, merkte ze dat er wel interesse was vanuit retailers voor circulaire producten. Addink-Dölle vertelt: ‘Het idee voor VerdraaidGoed is ontstaan tijdens mijn zoektocht naar een producent van duurzame producten.’ 

‘We zien dat de vraag naar circulaire oplossingen de laatste jaren enorm groeit. Door onze ervaring en expertise te combineren met het bereik van PreZero kunnen we nu op nog grotere schaal toepassingen voor reststromen aanreiken en (door)ontwikkelen.’, zegt Lisanne Addink, directeur van VerdraaidGoed.

De zoektocht leidde haar telkens naar producenten in het Verre Oosten (Red. China). Wat gezien de logistieke milieubelasting als ook gebrek aan transparantie niet goed aansloot op de de principes van circulair ondernemen. Daarom besloot ze zelf een bedrijf te starten dat duurzame producten ontwerpt én produceert. VerdraaidGoed was geboren.