Gratis lot uit loterij voor gevaccineerden

Vaccinatie loterij Million Dollar Vax helpt vaccinatiegraad verhogen

Op 5 oktober jl werd in Australië de Million Dollar Vax-campagne gelanceerd, met liefst $(Au) 4,1 miljoen aan prijzen. Daarmee wil de Million Dollar Vax Alliance, op het continent down under het aantal ongevaccineerden sterk verlagen door dagelijks $ 100.000 weg te geven in de vorm van 100x $ 1000 cadeaubonnen. 

Win 1 Miljoen met je coronaprik

vaccinatie loterij

Deelnemers doen automatisch mee aan de grote prijstrekking van $ 1 miljoen. Voorwaarde voor deelname is het halen en krijgen van de eerste COVID-19-vaccinatie vóór november en volledige vaccinatie vóór 13 december.

De Million Dollar Vax Alliance bestaat uit een groep gulle filantropen en bedrijven. Met initiatieven als de ‘vaccinatie loterij’ proberen ze het Australische vaccinatiepercentage boven de 80% te krijgen. De campagne is met name gericht op gebieden met lage vaccinatiegraad.

Vaccinatiegraad verhogen met incentives

Over de hele wereld vragen overheden en instanties zich af hoe je de vaccinatiegraad kunt verhogen. Wat moet er gebeuren om mensen massaal over te halen zich te laten vaccineren? Een cadeautje of winactie helpen. Eerder werd een Vax-a-million campagne met succes gevoerd in de Amerikaanse staat Ohio. Lees ook ons artikel over originele voorbeelden van vaccinatie cadeaus: misschien een idee voor onze bible belt?

Lees ook:  Wat zit er in het Thuiswerkpakket?