Heinz Vintage Drip

Oeps… een nieuw brand symbol! Heinz gebruikt vintage tweedehands designer kleding voor nieuwe limited edition merchandise kledinglijn.

Tweedehands kleding met ketchupvlek: Heinz Vintage Drip

Heinz heeft wel eerder leuke grapjes gemaakt in haar reclameboodschappen –  nu hebben ze weer iets supergrappigs gepresteerd. Elke spaghetti-  of hotdog-fan kent het: een vuurrode ketchupvlek op een (liefst hagelwit) t-shirt, jurk of overhemd. De iconische firma weet van dat door haar zo vaak veroorzaakte ongelukje in een nieuwe  branded kledinglijn een design-item te maken, door het te framen als het toevoegen van een smaakvol (!) extraatje aan je outfit!

ThredUp x Heinz 

In samenwerking met ThredUp brengt de Heinz “Vintage Drip” kledingcollectie tweedehands stukken van grote modemerken, versierd met een vlek van echte Heinz ketchup.

Campagne HeinZ Vintage Drip

Heinz Vintage Drip / Drop

Niet alleen is het geinig om van iets negatiefs iets positiefs te maken, de gebruikte termen vormen ook nog eens een uiterst clevere woordspeling. ‘Drip’ verwijst naar het gevallen kloddertje (drop) ‘that dripped on your shirt’, maar drop is ook de term voor de tijdelijke limited-edition ‘drops’ die tegenwoordig zo populair zijn in streetwear en promo-releases . De Heinz collectie is per definitie ‘limited’ (tot 150 stukken) omdat het inderdaad gaat om tamelijk zeldzame vintage items.

tweedehands kleding merchandise heinz

Gebruik tweedehands kleding als merchandise

De actie speelt bovendien handig in op de trend onder GenZ en millennials om tweedehands kleding te prefereren boven nieuwe. Andere brands gingen Heinz daarin voor, zoals bijvoorbeeld de  geüpcyclede merchandise van fastfoodketen A&W.

“We maken van die akelige vlekken een nieuw bij ons verhaal passend brand symbol,”  zegt Alyssa Cicero, brand manager voor merkcommunicatie  bij Heinz,  in een  persbericht. 

Lees ook:  Nieuwe webshop voor circulaire relatiegeschenken

Naast door op een speelse manier aandacht vragen voor duurzaamheid deugt de promo-campagne nog eens extra omdat Heinz belooft alle opbrengsten te doneren aan wereldwijde hongerbestrijding.