AH fancollectie! Binnenkort ook Jumbo-onesies?

Wie wil, kan gekleed gaan als een ware fanboy of girl met fancollecties van diverse retailers. Wie wil.

Albert Heijn lanceert een eigen fancollectie, maar wie koopt dat?

Albert Heijn heeft het aangedurfd: een ‘eigen lijn zomerkleding’. De AH fancollectie is de zoveelste op streetwear geïnspireerde branded merchandise kledinglijn. Zeeman was de trendsetter hier te lande; de eerste fancollectie lag precies 12,5 jaar geleden (2009) in de winkels. En het volk vrat het op! De gele boxershort met de merknaam Zeeman in de tailleband, vloog de winkel uit. Ineens was Zeeman vet, je kon je ermee vertonen omdat je daarmee een statement maakte. “Ik ben anders!”

Zeeman begrijpt het

Zeeman begreep dat zij hun branded kleding in ons land alleen met een ironische knipoog op de markt zouden kunnen zetten. Ze hebben verstand van ondergoed en sportkleding. In 2019 kwamen ze met prachtige sneakers, een jaar later gevolgd door een stijlvolle basis- en een heuse fancollectie. Inmiddels pakken ze sans gêne uit met skeer items. Vroeger durfde je amper in de buurt van Zeeman gezien te worden, nu loop je pontificaal met het Zeeman logo op je kleding. Zeeman heeft verstand van mode én van marketing, zoveel is duidelijk.

AH niet

Dat geldt duidelijk niet voor Appie Heijn. Al jaren verkopen ze nietszeggende John Cabot spullen – en nu dus ineens deze rare pakjes. Ze noemen het ‘de ultieme zomeroutfit’, echt waar. WTF. Is dit voor de fanboys die liever in designerkleding lopen, maar toch het Alberth Heijn-gevoel willen uitdragen?

Klanten kunnen naast hun dagelijkse boodschappen nu ook terecht bij Albert Heijn voor een hippe zomerse look.

Albert Heijn

Febo, Aldi, Action en de Lidl

Haast nog erger dan die van de Febo, Aldi, Action en de Lidl. Ik ben het hartgrondig eens met retail– en merkendeskundige Paul Moers: “Wie wil daar nu in rondlopen?” hij noemt het kansloze na-aperij. What’s next? De Jumbo festivalcollectie?

Lees ook:  Nieuwe merchandise trend: co-creatie designer merch

Nou, geef mij persoonlijk maar zo’n geinig tasje van de Zeeman. Dat ding komt zó uit Milaan of Parijs. Zelfs met die Z van Zeeman erop. Of anders die bikini.