Kerst? Geef een halsketting, sneakers of winterjas cadeau

Cadeaukaarten zijn allang geen noviteit meer in de kerstpakkettenbranche. Maar waarom zou je kiezen voor Zalando’s giftcard?

Hierom is de Zalando giftcard een prima alternatief voor het traditionele kerstpakket

Oké, de Zalando cadeaubon is niet voor IEDEREEN een ideaal kerstgeschenk. Maar laten we even reëel blijven: het ideale kerstpakket bestaat ook niet. Aan de hand van 4 checks uit de kerstpakket checklist kun je beoordelen wanneer het geven van een Zalando cadeaukaart een logische keuze is. 

1. Vorig jaar

Uiteraard speelt budget een belangrijke rol. Maar jij en ik weten dat kerstpakket inkopers vooral een ander groot dilemma hebben; wat geven we dit jaar cadeau? Stap 1 in het kerstpakket keuzestress proces is daarom altijd de evaluatie van voorgaand jaar. Maar als je een cadeaukaart geeft, laat je die lastige keuze simpelweg over aan de ontvanger. Laat dat nou net een van de redenen zijn waarom cadeaubonnen populaire cadeaus zijn. Met cadeaubon zit je daarom bijna altijd safe. En het budget? Kies voor de waarde van je Zalando bon een bedrag tussen € 5,00 en € 250,00.

2. Jullie bedrijfscultuur

Honderden fashion merken, voor elk gender en iedere leeftijd. Van basics tot designer en capsule collections. Sportieve trainingspakken, stijlvolle avondkleding, streetwear of sjieke halskettingen; het is er allemaal. Zalando is echt een shop voor ons allemaal. Ongeacht de leeftijdsopbouw van je personeelsbestand, gemiddelde salaris en de branche waarin je actief bent. Het assortiment sluit aan bij vrijwel alle bedrijven. Niet voor niets bedient het in 2008 opgerichte online platform voor mode en lifestyle inmiddels bijna 49 miljoen actieve klanten in 25 markten. 

Lees ook:  Mondkapjes als fashion statement: mag dat!?

3. Is er een thema?

De meest voor de hand liggende kerstpakket thema’s die je kunt vastknopen aan een Zalando giftcard zijn fashion en lifestyle. Dankzij het brede assortiment van Zalando zou een creatieve kerstpakket inkoper eigenlijk met elk thema wel een bruggetje kunnen bouwen met Zalando. Veel thema’s van kerstpakketten en personeelsgeschenken zullen inhaken op diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Hoe logisch is een ‘eigen keuze kerstpakket’ in dit geval? Precies: geen gedoe. 

4. Uitreiking

Last, but not least. Een cadeaubon heeft in het algemeen een groot voordeel ten opzichte van het traditionele kerstpakket. En dat zit hem in de distributie. Er is niks makkelijker dan een cadeaukaart digitaal of per brievenbuspost te versturen. Hij past zo in je rugzak, dus ook de met het OV reizende collega’s zijn er gelukkig mee.

Zalando biedt geinige personalisatie mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de kaartjes bedrukken met je logo, of de cadeauverpakking personaliseren met een foto. Niet heel erg spannend, dat geef ik toe. En daarom adviseer ik om, als het even kan, de giftcard met een geinig fysiek cadeautje te combineren. Al is het maar een reep chocolade of een paar bedrukte sokken. Afgezaagd. Maar iedereen is er stiekem wel blij mee…