kerstmarkten voor bedrijven organiseren tips checklist ideeën

Kerstmarkt voor bedrijven; zo organiseer je een indrukwekkende kerstmarkt voor je personeel

Laat me raden – Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie van de beste en mooiste sfeervolle kerstmarkt voor je bedrijf?


Ik zal eerlijk zijn. Een kerstmarkt voor bedrijven laten organiseren is makkelijker dan originele kerstpakketten inkopen. Echt waar! De belangrijkste stap heb je al gezet: kiezen voor een kerstmarkt in plaats van het standaard kerstpakket of cadeaubon.

En je bent niet de enige. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een kerstmarkt voor hun medewerkers te organiseren. In plaats van een kerstpakket uitdelen, bouw je een sfeervolle kerstmarkt. Medewerkers van jouw bedrijf kunnen zelf hun kerstpakket samenstellen op de markt en een borrel drinken met collega’s. En dat allemaal in de gezellige kerstmarkt sfeer.

Maak met deze tips, checlist en ideeën ideevan het kerstpakket een indrukwekkende ervaring voor je collega’s. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is een goede kerstmarkt organisator vinden, originele kerstpakket cadeaus in kaart brengen, en de sfeer bepalen.

Originele kerstpakket cadeaus

Het is niet gemakkelijk om elk jaar weer een uniek / opvallend én origineel kerstpakket samen te stellen. Je bent soms uren bezig in een showroom met een kerstpakket verkoper en (niet te vergeten) een rekenmachine.

Dat probleem is verleden tijd met de kerstmarkt. Je medewerkers kiezen zelf wat ze mee naar huis nemen. Bespreek wel met het kerstmarkt bedrijf wat voor soort kerstgeschenken er in zijn assortiment zit. Zo voorkom je teleurstelling.

Ook is het handig om te toetsen of je leverancier rekening houdt met zijn doelgroep: jouw personeel. Als het goed is passen ze het assortiment aan op demografische gegevens zoals leeftijd, inkomen en de samenstelling van het huishuiden, geloofsovertuiging of levensstijl. Het enige dat jij eigenlijk nog hoeft te doen is de setting bepalen.


TIP – Je personeel ‘koopt’ de kerstgeschenken met muntjes bij de marktkramen. Zorg ervoor dat de werkelijke waarde van de muntjes niet zichtbaar is. Geef de mogelijkheid om muntjes die over zijn / wisselgeld te doneren aan een gezamenlijk goed doel.


Checklist Kerstmarkt organiseren

Met deze checklist organiseer je een onvergetelijke kerstmarkt voor medewerkers. Vul hem in en neem deze mee naar je kerstmarkt organisator.

Aankleding
Het thema is vast en zeker kerst. Maar jij bepaalt welke kleuren en de uitstraling. Traditioneel rood en goud of lekker hip in regenboog unicorn sfeer?

Locatie
Hou je het feest op kantoor of kies je voor een externe locatie – denk aan een kasteel, of landhuis.

Aantal medewerkers
Vergeet niet externe collega’s of zzp-ers, (langdurig) zieke, etc. Ga je echt uitpakken? Nodig dan ook partners en kinderen uit.

Data
Soms is het verstandig om het verspreid over 2 of 3 dagen te organiseren als je personeelsbestand heel erg groot is, ook kun je meerdere kerstmarkten spreiden over verschillende locaties.

Budget
Als je kiest voor een kerstmarkt is het wel zo eerlijk om je budget extra te spekken met dat van de bedrijfsuitjes of teambuilding. Dit is een moment waarop je personeel bedankt wordt voor prestaties en inzet. Een belangrijk moment om als werkgever je te profileren richting je interne klant.

Entertainment
Ho! Ho! Ho! Last but not least. Vergeet niet: het is een (kerst)feest! Dus zorg ook voor hapjes, drankjes, live muziek of een kerst DJ met live act. Wie weet misschien hebben jullie een top jaar achter de rug: vuurwerk! Er is niets triester dan een kerstfeest zonder muziek of entertainment. Als een extra aandenken kun je gebruik maken van een polaroid team, photobooth of groepsfoto in ene kerstkaart.

 

Kerstmarkt bedrijven

Kerstevents of personeelsfeesten met een kerstmarkt zijn al enkele jaren een steeds populairder fenomeen. Enkele kerstpakket bedrijven zijn daarom gespecialiseerd in de organisatie van dit soort bedrijfsuitjes. Tijd om afspraken te plannen! Hieronder een lijst met bedrijven gespecialiseerd in het organiseren van een kerstmarkt voor bedrijven:

Advance Events, Company of Gifts, Event Creators, Fromm SantaKerstmarktspecialist, Inhouse Kerstmarkt, Makro kerstpakketten, Mc Air Event, More Than Gifts, MVO-Kado, X-mas Events, Zelfshop Kerstpakket Markt, Kieskadoos. Als ik iemand vergeten ben laat s.v.p. een reactie achter onder dit bericht. Heel veel succes met het organiseren van je kerstmarkt!

Toch liever online kerstpakketten inkopen: check eerst de kerstpakket vergelijker.

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Duik dieper in ons archief, check deze gerelateerde originele relatiegeschenk ideeën:

3 reacties

  1. Wat een leuk artikel! Wij van Kieskadoos organiseren ook kerstmarkten. Zou je ons aub willen toevoegen aan de lijst ;-). Ontzettend bedankt! Met feestelijke groetjes, Anjuna van KiesKadoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *