Voorlopig geen einde aan de regenboog unicorn trend

Een volwassen persoon loopt bloedserieus rond in een my little pony tank top, eet een regenboog tosti en drinkt azuur blauwe wijn. Het is geen carnaval. Dit is de unicorn trend.

Niet te verwarren met die andere unicorn

Een unicorn is ook een start-up bedrijf ter waarde van meer dan $ 1 miljard. De term werd in 2013 bedacht door durfkapitalist Aileen Lee. Hij koos voor het mythische dier vanwege de statistische zeldzaamheid die dergelijke succesvolle projecten vertegenwoordigen. Denk bijvoorbeeld aan Netflix, Snapchat en Airbnb.

Oud nieuws?

In 2016 struikelden we al over de rekenboogkleuren en schattige eenhoorntjes. Op snapchat kotsen we massaal de regenboogkleurtjes uit met de rainbow filter. Een mooie inhaker van FUNBOY op de adult pool float trend. Bold Lips is een instagram trend met fel gekleurde lippenstift. L’Oreal Paris voert het concept ‘bold lip’ nog een stapje verder met een nieuwe regenboog collectie die naar verwachting begin 2017 in Nederland in de schappen zal liggen.

Kidkult

Onlangs verscheen een interessant artikel over de unicorn rage in het NRC. Sara Radin, jeugdcultuuranalist bij trendvoorspeller WGSN in New York, schrijft de nieuwe populariteit van het mythische wezen toe aan twee dingen: escapisme en nostalgie. De regenboog unicorn trend is ‘kidult’. Volwassenen met kinderhobby’s.

Jonge mensen zoeken naar speelgoed, films, videospellen en sprookjes uit hun jeugd in de jaren 90/00. Ze verlangen naar een tijd waarin het leven optimistischer, speelser en minder serieus was.
Sara Radin

Unicorn extravaganza

Het is niet moeilijk om je voor te stellen wat tegenstanders van het unicorn fenomeen vinden. En velen hopen dat er snel een einde aan zal komen aan de unicorn extravaganza. Als je er niet aan kunt wennen heb je dikke pech. De regenboog unicorn trend zet nog wel eventjes door in 2017. Relatiegeschenken met een vrolijke unicorn look kunnen dus nog…voorlopig. Medio 2018 schat ik dat de eenhoorn hype wel overgevlogen zal zijn. So enjoy it… while you can:

5 gedachten over “Voorlopig geen einde aan de regenboog unicorn trend”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.