Scandi trend hygge maakt in 2017 plaats voor het sobere Lagom. 4 Lagom relatiegeschenken.

Weer een lifestyle trend uit Scandinavië! Hygge, het buzzwoord van 2016, maakt plaats voor Lagom.

Vorig jaar kon je niet om de hygge heen. Het werd bijna irritant! Maar dit Deense werkwoord moet in 2017 ruimte maken voor: Lagom. Een overtreffende lifestyle trend uit (hoe kan het ook anders) Zweden. Wat is Lagom en hoe kan je er rekening mee houden? Bekijk hieronder 4 voorbeelden van Lagom relatiegeschenken.

Wat is Lagom en wat is het verschil met hygge?

Meik Wiking

Wat is Lagom en wanneer is iets Hygge vraag jij je nu af? Beide zijn het lifestyle trends uit Scandinavië. Hygge (uitgesproken als ‘hoega’) is Deens voor gezellig of cosy. Meik Wiking schreef er een boek over: Hygge: De Deense kunst van het leven. Het verscheen in oktober 2015 in het Nederlands. Anders dan in Nederland is ‘gezelligheid’ in Denemarken een werkwoord. “Waarom kom je vanavond niet langs om met ons te hygge?” is volgens Wiking een standaardzin in gesprekken met vrienden.

Lagom is een eenvoudige Zweedse filosofie over het leven van alledag. Lagom betekent ‘precies de juiste hoeveelheid’.

Net genoeg, niet te veel of te weinig, precies goed. “Hoe gaat het?” en “Wat voor weer is het?” kun je beide beantwoorden met: “Lagom”. Deze term heeft niet alleen veel toepassingen, maar het vertegenwoordigt ook de Zweedse culturele en maatschappelijke idealen van gelijkheid en rechtvaardigheid. Lagom is een idee dat we in een gezonde balans met de wereld om ons heen kunnen leven.

De bedoeling is om geen extreme veranderingen of impact te hebben, zonder ons zelf tekort te doen. Met Lagom in het achterhoofd, kun je duurzamer, gezonder en kostenbewuster leven. Dit alles moet je doen zonder dramatische levenstijl veranderingen. Dus je hoeft niet direct lid van Greenpeace en veganist te worden. Het gaat wel om energie besparen, water, afval te verminderen en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Lees ook:  Homing, de nieuwe trend ook in relatiegeschenken

Klinkt niet zo leuk als hygge. Hoe populair is het?

Het klinkt misschien niet zo feestelijk dat Lagom. Het is echter ook een lifestyle trend die gekoppeld kan worden aan de zorgen die mensen ervaren over het milieu, en de toekomst van onze planeet. Reële zorgen. Dus is deze trend er één die misschien beter langer meegaat dan hygge.

Ikea voelde zich geroepen om mensen te inspireren meer Lagom in hun leven te brengen. Ze zijn een project gestart: Ikea Live Lagom.

Voorbeelden van Lagom relatiegeschenken

Benieuwd hoe je deze Zweedse trend kunt toepassen in jouw marketing plan? Hierbij vast enkele ideeën om relatiegeschenken te kopen vanuit de Lagom-gedachte.

eDrop

Vraag jij je wel eens af hoeveel liter water er gemiddeld per dag, week of maand door je keukenkraan loopt? Nee ik ook niet. Tot ik deze waterbesparing kraan tool zag: de eDrop. Over smaak valt te twisten maar één ding is zeker: ik heb lelijkere waterbesparing producten gezien. Bepaal zelf maar.

waterbesparing tool eDrop detail
eDrop – Simpel en Smart

Trobla

Dit is Trobla: een stijlvolle houten speaker, of versterker. Hij is speciaal ontworpen om het geluid uit een smartphone optimaal te versterken. Handgemaakt. Akoestisch. Dus er geen geen batterijen in, en hij heeft geen accu! Meer weten.

trobla design houten speaker 4
Trobla – Houten speaker

Emaille mokken

Wegwerp bekers zijn natuurlijk totaal niet lagommerig. Dus jouw klanten en personeel drinken uit koffiebekers. Maar dan wel super mooie. Gemaakt van emaille: ultra duurzaam. Laat je inspireren door deze custom made emaille bekers en mokken.

Hipster relatiegeschenk: custom made emaille bekers fietsmer
Emaille bekers gemaakt voor een hip fietsmerk.

Geitenschapenwollen sok met 100% anti-prik garantie

Begint het al te kriebelen bij jou? Als het goed is niet! SOXS.co zijn heerlijk warme hippe (jawel) wollen relatiegeschenk sokken. Ze worden speciaal gemaakt van schapenwol met 100% anti-prik garantie. De sokken zijn one size fits all voor de dames en de heren. Dus dat is makkelijk geven als relatiegeschenk. De sokken worden verpakt in een leuke geschenkverpakking. Zowel de verpakking als label van de sok zijn personaliseerbaar.

Een puzzel waar je lekker lang over kunt doen.

Lees ook:  Waarom bedrijven kleurboeken bedrukken met hun logo (+5 voorbeelden)
rode puzzel heinz ketchup promotionele puzzels voorbeeld origineel

3 gedachten over “Scandi trend hygge maakt in 2017 plaats voor het sobere Lagom. 4 Lagom relatiegeschenken.”

Reacties zijn gesloten.