Promotionele puzzels: ideale cadeautjes voor quarantainetijden

Puzzels zijn terug. 3 originele promotionele puzzels van McDonalds, Arby’s en Heinz

Nu sommigen onder ons gedwongen thuis zitten en niets te doen hebben (jij niet natuurlijk!) dreigt de verveling. Ja, met één klik kunnen we met al onze vrienden en verwanten skypen, we kunnen haast elke film zien die ooit gemaakt is, en er zijn meer gratis games beschikbaar dan we ooit uit zullen spelen, maar van dat scherm de hele dag krijg je toch ook genoeg, hoeveel pixels er ook op stralen. 

McDonalds, Arby’s en Heinz weten uiterst beschaafd in te spelen op de coronacrisis. En profiteren tegelijkertijd van een zeer uniek tijdperk in de geschiedenis, waarin mensen de tijd en de zin hebben om massaal puzzels te maken.

Na zes weken lockdown heeft de verveling curve een serieuze piek bereikt

Daarom zoeken we steeds meer onze toevlucht tot kleurboeken en ouderwetse bordspellen (met het hele gezin). Een ideale bezigheid met hoog zen-gehalte: je ogen, handen en een deel van je hersens zijn druk en toch in alle kalmte bezig, terwijl je alle tijd hebt om over het leven na te denken. Puzzels zijn helemaal hygge of lagom, om er ook nog maar een scandi trend term in te gooien. Laat je inspireren door deze originele promotionele puzzels:

McDonalds promo puzzel

Dat inzicht drong ook tot McDonalds bij onze zuiderburen door. Op instagram bieden zij fans van hun fastfood een slow game aan: een promotionele puzzel van 500 stukken, die tezamen langzaam een heerlijke burger vormen. En je daarmee al watertandend meteen verleiden om de dichtstbijzijnde vestiging te bezoeken?

Lees ook:  Soberheid, nieuw paradigma voor relatiegeschenken?

“Na zes weken lockdown heeft de verveling curve een serieuze piek bereikt”, zei het bedrijf in een persbericht. Geen wonder dat de online verkoop van puzzels door het dak gaat. Puzzelen is de perfecte manier om de tijd te doden en je te kalmeren in deze stressvolle periode. De eerste McDonald’s-burger met niet één of twee, maar honderden stukjes vlees! Of is dat stukje misschien toch gesmolten kaas? 

Arby’s 13 uur puzzel

Hier iets minder bekend is Arby’s. Een Amerikaanse fastfood keten die bekend staat om zijn sandwiches met slow roasted roast beef. Voor al hun 13-Hour Smoke Brisket is beroemd! Wat is het verschil tussen Arby’s nieuwe 13-uurs puzzel en Arby’s klassieke 13-Hour Smoke Brisket? Slechts één hap en je weet dat dit een puzzel is.

Arbys fastfood puzzel origineel coronacrisis cadeau

Heinz puzzel is echt gestoord

Heinz in Canada maakt het je nog veel moeilijker met hun laatste promotionele puzzel. Helaas kun je de promotionele puzzels niet kopen. Om kans te maken, moeten consumenten naar @Heinz  op Instagram gaan en een comment toevoegen met wie ze de puzzel willen afmaken. Deze gestoorde Heinz puzzel wordt in 17 landen wereldwijd aangeboden, en telt maar liefst 570 stukjes. Rode stukjes! 

 “Heinz knows that all good things take time,”  zegt de ketchupmaker. En daarom hebben ze ‘s werelds langzaamste puzzel uitgebracht.

rode puzzel heinz ketchup promotionele puzzels voorbeeld origineel
Om gestoord van te worden: de onmogelijke puzzel van Heinz ketchup

Designerpuzzels: quality time in tijden van quarantaine

Er is meer vraag naar puzzels dan ooit tevoren! Hashtags als #puzzelsofinstagram, #puzzletime of #puzzlelover op sociale media wijzen ons op het groeiend aantal designerpuzzels, die opvallen door hun strakke vormgeving en/of meer-dimensionaliteit.

Lees ook:  Geannuleerde evenementen hoeven geen geannuleerde promotiecampagnes te betekenen

Hier geen idyllische plaatjes van kitscherige landschappen of lieve diertjes, maar echte breinbrekers. Zie bijvoorbeeld de Krypt-puzzels van Ravensburger, met 1000 zwarte stukjes! Dit moet ongetwijfeld een belangrijke bron van inspiratie zijn geweest voor de makers van de Heinz puzzel.

gestoorde corona puzzels ravensburger krypt
Puzzle Slagalica 736 Krypt Black Ravensburger

En als je denkt, mwoa… Probeer dan Habichts 540 Colors Sphere, die nog uitdagender is. Ik heb ook een stijlvolle brievenbus puzzel gevonden, 1000 stukjes, die je als trendy poster kunt gebruiken wanneer je er klaar mee bent.

Clemens Habicht 540 Colors Sphere idiote puzzel moeilijk
Habichts 540 Colors Sphere