Homing, de nieuwe trend ook in relatiegeschenken

Ons huis speelt, zeker sinds Covid, een steeds belangrijker rol in ons leven: als werkplek, als (internet)shopping centre, als basis voor uitstapjes naar het metaversum, games en virtual reality, als decor voor videoconferencing met de rest van de wereld… Geen wonder dat iedereen weer ‘verliefd op zijn eigen huis’ wil worden.

Ook in de wereld van ‘het relatiegeschenk’ zien we al jaren die focus op gezelligheid, hygge en ‘homing’ (zie bijvoorbeeld hier of hier) inmiddels sterk opkomen.

Terug naar de basis. Het post-opsluitingstijdperk heeft het belang van de innerlijke leefomgeving aan het licht gebracht. Marktonderzoeker Kantar constateert dat de Franse consument een fors deel van haar bestedingen investeert in ‘homing’ producten en diensten die vooral bedoeld zijn om zich thuis zo prettig mogelijk te voelen: een heus toevluchtsoord waar het fijn is om te verblijven. We vinden dat terug in de populariteit van ‘zachte’ decoratie, van koken, diy, sportbeleving en wellness.

Homing relatiegeschenken: lifestyle welzijn & cocooning goodies

De nieuwe manier van leven kenmerkt zich door ‘japandi’, een mengeling van Japans minimalisme en Scandinavische ‘natuurlijkheid’. Ook Lagom is zo’n scandi trend die goed in dit plaatje past. Daar horen ‘goodies’ bij die de huizen van de ontvangers, of het nu relaties, klanten of je medewerkers zijn, naar een nieuw niveau van hygge tillen. Denk aan kaarsen en etherische olie diffusers die ontspanning en sereniteit verspreiden. Aan kussens, planten en accessoires die helpen om een warme sfeer in huis te creëren. Terwijl plaids en wollen dekens de (door de hoge energierekening!) verlaagde kamertemperatuur goedmaken. Net als een dampende mok fair-trade chocola, dat spreekt voor zich. 

Lees ook:  4 mooie design onderzetters voor pannen
homing relatiegeschenken trend 2022
Relatiegeschenken met de focus op gezelligheid, hygge en ‘homing’ zijn in opkomst.

En wat zou ons interieur zijn zonder groen? Niet alleen zuiveren groene planten de lucht (zeggen ze), ze maken je ook bewust van het feit dat wij mensen niet de enige levende wezens zijn die vertroeteld willen worden. 

Nieuwe focus op gezondheid en schoonheid rijmt met Zen-rituelen en cosmetica met ‘natuurlijke’ ingrediënten. Bijvoorbeeld deze vegan handzeep in stijlvolle bruine glazen flesjes. Net als zachte matten en handdoeken voor yoga, gymnastiek of Pilates. Vanzelfsprekend in gemakkelijke casual en coole outfits – inclusief het iconische sweatshirt.

Goodies die uitnodigen tot delen en gezelligheid. En nadenken.

Homing en hygge doe je niet in je eentje. Veel tijd thuis doorbrengen betekent gelukkig niet meer: geïsoleerd zijn. Familie en vrienden zijn belangrijke ingrediënten voor hygge en homing – een hernieuwde belangstelling voor bordspellen en promo puzzels maakt het mogelijk om daarmee zowel ouders als hun vrienden en kinderen te bereiken.

Home cooking

Nog zo’n cruciaal moment om te delen met anderen: de maaltijd. Gezond en lokaal zijn kernwaarden voor relatiegeschenken die aan tafel (of op en naast het fornuis/de oven!) gedeeld zullen worden.

homing relatiegeschenk voorbeelden
Voorbeelden van homing relatiegeschenken: keukengerei, kookboeken en kwalitatieve producten.

Denk aan manden gevuld met lokale producten en lekkernijen: ze zullen luid en breed geprezen worden door je relaties, die smachten naar goede en betrouwbare producten. Gaan ze toch weer naar kantoor, dan zullen ze genieten van hun ecologische lunchbox-met-bijpassend-bestek, vervoerd in een geïsoleerde tas met het logo van je organisatie die zich inzet voor nul afval. 

Ach ja, en vergeet dat waterflesje: voortaan geven we een karaf of mooi boek! Met je relatiegeschenk laat je zien waar je organisatie staat.