On trend relatiegeschenken 2018 & beyond

Trendy relatiegeschenken inkopen? Hou voor 2018 deze 3 lifestyle trends in gedachten:

  1. Outdoor tech
  2. Design
  3. Nostalgie

Niet iedereen is altijd bezig de laatste trends te volgen. Maar niemand wil gedateerd overkomen! Je kunt de nieuwste mode van Londen tot New York volgen. En deze mode trends zullen altijd relevant zijn. Maar door mensen te bestuderen, en lifestyle trends te koppelen aan producten, kun je erachter komen hoe je met relatiegeschenken in 2018 echt relevant kunt blijven bij je klanten.

Lees verder voor de 3 relatiegeschenken trends 2018 + voorbeelden.

1. Outdoor tech
outdoor tech relatiegeschenken trend 2018

Mensen hebben van nature de neiging om als een kudde achter elkaar aan te rennen. Denk aan rages en hypes. Zoals de regenboog unicorn trend en vergeet niet de kracht van Scandi trends zoals hygge en lagom. We zijn zo druk met de nieuwste tech gadgets en vooruitgang te volgen, dat juist het ontsnappen aan die razendsnelle wereld populair aan het worden is. Outdoorproducten zoals de opblaasbare zitzak business zijn booming! Waarom? Omdat mensen hun toevlucht zoeken in de buitenlucht om zich los te koppelen van technologie. Een ander voorbeeld is de Fidget Cube rage die tot stand kwam als een manier om stress te bestrijden. Check ook deze 6 top outdoor relatiegeschenk ideeën – ze zijn uit 2017 maar alsnog top. Of wat dacht je van een holiday /hipster kit? Gebruik die positieve yoga-back-to-nature gedachte. Scoor punten door je klant zich weer even oer-mens te laten voelen.

2. Design
design relatiegeschenken trend 2018

Gezondheid, welzijn en duurzaamheid brengen ons hipster upcycle relatiegeschenken die een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Een voorbeeld is het notitieboek gemaakt van koffiedik, het leer van afgedankte turnbokken uit gymzalen. Of een spaarvarkentje van karton gemaakt van gerecycled pulp. De biologisch afbreekbare wegwerp barbecue. Het klinkt allemaal niet heel erg aantrekkelijk. Vandaar dat er misschien wel extra veel aandacht wordt besteed aan het design van deze relatiegeschenken. Je noemt het ook wel Retail Details. Kleine details zoals verborgen zakken of kleine versieringen die een product een luxere uitstraling geven. En vergeet niet het verhaal erachter. Ook dat maakt een gerecycled relatiegeschenk hip, trendy en vooral relevant. Een duurzaam relatiegeschenk gaat de wereld misschien niet redden. Maar het kan de gebruiker wel aan het denken zetten.

Lees ook:  Munchies snackbox verpakking

3. Nostalgie
retro nostalgie relatiegeschenken trend 2018

En hoewel er producten zijn die de kracht hebben om je klant aan het denken te zetten, of een ​​actie of trend te genereren. Worden er ook steeds meer producten gemaakt als reactie op veranderende levensstijlen. Retro relatiegeschenken zijn cool en een krachtige tool bij het aanspreken van een doelgroep van een bepaalde leeftijd. Denk zelf maar terug aan de ‘happy days’ van je leven. Een deuntje, merk of populair kledingmerk uit je jeugd maakt meestal gemakkelijk positieve gevoelens los. Kijk eens de website van ‘Conserve the Sound’, een project dat werkt aan het behoud van de geluiden van vintage gadgets en oude technologieën, voordat ze verdwijnen!

Bijvoorbeeld deze coole 3d powerbanks in de vorm van retro mobieltjes en spelletjes. Ken je de snowglobes nog? En wat dacht je van Moonlite – een moderne kijk op de View Master uit de 80ies. Een relatiegeschenk voor Vinyl freaks & grammofoonplaat liefhebbers: Design je eigen LP. Zelfs cassettebandjes worden weer uit de oude doos gehaald. Tuurlijk! Emaille bekers bedrukken? Ja graag.

En last but not least: oma’s luchtplantjes! De hipste (groene) relatiegeschenken trend van 2018, die niks met duurzaamheid heeft te maken. Update 2019: jawel de droogbloemen zijn terug :). Bekijk deze tip en de toplijst bloemen en planten om te geven als relatiegeschenk.

Persoonlijke favoriet: Game Boy warmtegevoelige mok van Nintendo bestellen kan hier. Wil je meer lelijke mokken?


Kijk nog eventjes terug naar de trends voor 2017, als je wilt. Of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief service ( max. 1 x p. mnd), dan is je relatiegeschenken inkoop beleid ook future proof.

2 gedachten over “On trend relatiegeschenken 2018 & beyond”

Reacties zijn gesloten.