Bedrijven omarmen massaal de foute kersttrui!

Lelijke kersttrui voor donateurswerving en bedrijven die willen opvallen en een statement willen maken.

Hoe je de foute kersttrui inzet voor een betere wereld. Want 13 december is Foute Kersttruiendag 2019.

Een foute kersttrui, op 13 december 2019 kun je deze eindelijk ongegeneerd aantrekken. Want Save the Children zet op deze feestdag de dragers van Foute Kersttruien neer als helden onder het motto “Een echte held verzamelt geld”. Steeds meer bedrijven organiseren ook een geldinzamelings actie of dragen op een andere manier bij aan deze sypathieke actie. Wil jij ook iets doen met Foute Kersttruiendag? Lees hier hoe en waarom je dat wil doen.

bedrijven dresscode foute kersttruidag 2019

Foute Kersttruiendag 2019

Voelen jouw medewerkers zich soms verveeld op kantoor? Kijk eens kritisch naar de medewerkers om je heen. Gaan ze ongeïnspireerd door het leven? Hebben ze vier koppen koffie nodig om de monotonie van de 9 tot 5 te doorbreken? Gelukkig is er een speciale dag in december die deze veelvoorkomende kantoor-ziekten zal verlichten. Die dag, mijn vrienden, is 13 december 2019: Foute Kersttruiendag.

Waarom een Foute Kersttrui? 

Met een Foute Kersttrui – de naam zegt het al – sta je natuurlijk behoorlijk voor gek. Je moet een redelijk grote portie lef hebben, om zo’n mega lelijke kersttrui naar je werk aan te trekken. Maar je bent pas écht een held als je in je foute kersttrui geld inzamelt voor een goed doel. Daarom zet Save the Children dit najaar de dragers van Foute Kersttruien neer als echte helden onder het motto “Een echte held verzamelt geld.”

Lees ook:  Grappige corona inhaker: drol van chocolade

Wat doen bedrijven op foute kersttruiendag?

  1. Bedenk een gekke, lekkere, heldhaftige, sportieve of kerstige inzamelingsactie waarvan de opbrengst naar Save the Children gaat en trek een Foute Kersttrui aan.
  2. Trek een Foute Kersttrui aan in een situatie of omgeving die volslagen idioot of totaal ongepast is en laat daar je collega’s voor betalen. Bijvoorbeeld in een vergadering of tijdens een pitch bij een grote klant.
  3. Deel groepsfoto’s van collega’s op Linkedin-in, Instagram, Facebook. Of andere sociale media waar jouw bedrijf op actief is met #FouteKersttruienDag19
  4. Met een hele dag gewijd aan lelijke truien, is het niet gemakkelijk om de meest opzichtige trui te dragen die je kunt vinden. Sharktank onderneming TipsyElves uit de USA heeft een breed assortiment truien en rokjes en leggings die voldoen aan de foute kersttrui dresscode. Echter wel prijzig om naar NL te halen.
  5. Combineer de Foute Kersttruiendag met het geefmoment van jullie kerstpakketten. Nodig iedereen uit voor een toast & speech. En sluit af met een gezellige kerstborrel.

Gratis inspiratiepakket voor bedrijven

Ben je van plan om met jouw bedrijf of merk ook mee te doen aan de foute kersttruiendag 2019? Meldt je dan aan via de actie website. Save the Children stuurt je een gratis inspiratiepakket met tips en andere kerstgekkigheid.

Maak je foute feestje helemaal compleet en bestel een paar dozen bedrukte kerstmutsen. Kost maar een paar euro per stuk. Ik heb een handige bestel-tool gevonden bij Drukbedrijf.nl

Waar koop je de meest lelijke kersttruien?

Kijk, je hebt een foute kersttrui, en je hebt een FOKKING FOUTE KERSTTRUI! Ik heb uitgezocht wat nou de meest lelijke en foute prints voor kersttruien zijn. Die heb ik gevonden op superfout.nl (vanaf € 19.95).

Lees ook:  KLM kersttruien te koop aangeboden op Marktplaats
https://relatiegeschenkidee.com/classic-foute-kersttrui-bedrukken-met-logo/

Save the Children

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, actief in meer dan 120 landen. Bijna 100 jaar geleden (1919) werd deze NGO opgericht door Eglantyne Jebb. Zij stelde daartoe persoonlijk een handvest op waarin zij de rechten van kinderen beschreef. Dit handvest vormde later de basis voor het in 1989 aangenomen Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties.

De foute kerstrui dag groeit

Dit jaar (2019) zal de 4e editie zijn van Foute Kersttruiendag. Mensen in het Verenigd Koninkrijk en Italië vieren dit foute kerstfeest overigens al veel langer, want daar doet Save the Children dit al ruim 10 jaar.

In 2018 kwam in Nederland een recordaantal van 800 scholen, 1.500 grote en kleine bedrijven en duizenden particulieren, in actie voor kinderen in nood. De medewerkers van de 120 vestigingen van de C&A droegen vorig jaar een foute kersttrui en zamelden daarmee geld in.

Ook bekende Nederlanders ondersteunden de actie. Gerard Ekdom, André van Duin, Sophie Hilbrand, Alex Klaasen en Kim Kötter hebben hun achterban opgeroepen om mee te doen aan Foute Kersttruiendag 2018.


Meld je aan!

Goed idee dus om als bedrijf in te haken op deze onofficiële feestdag. Want je steunt een goed doel, en je doet je medewerkers een plezier door toe te geven aan deze guilty pleasure. Een mega super foute kersttrui dragen!

Roep je collega’s op om 13 december een foute kersttrui aan te trekken. Eén ding is zeker: daar worden de vergaderingen een stuk vrolijker van! Helemaal over de top is natuurlijk je eigen foute kersttrui met logo bedrukken. Maar eerlijk gezegd vind ik de prints van superfout: simply the best.