IKEA helpt je de lockdown door – met meubels van peperkoek!

Bouw je eigen peperkoek meubels met de IKEA Gingerbread Höme-handleiding

Dankzij IKEA kun je de kerst op een lekkere en creatieve manier doorbrengen. Want de Zweedse woonwinkel komt met een handleiding voor het gedurende de lockdown samen met je kinderen in elkaar zetten van de beroemde Billy-boekenkast, de Jokkmokk tafel, stoelen en nog wat iconische meubelontwerpen. Maar dan van deeg of ‘gingerbread / peperkoek’ om precies te zijn. Zet je peperkoek meubels in elkaar met glazuur in plaats van schroeven en pluggen.

Meubelvormige kerstkoekjes

De Engelstalige Gingerbread Höme-handleidingen kun je gratis downloaden en printen. Deze instructies lijken als twee druppels water op de beruchte doe-het-zelf-bouwpakket handleidingen – die je tot op de letter moet volgen. Mits je een stabiel resultaat wilt krijgen zonder bloed, zweet en tranen. En ruzie. Dat zal met dit koekmeubilair wel meevallen. Ik ga het zeker proberen! 

ikea peperkoek meubels handleiding
kerstkoekjes gingerbread meubels ikea kerstcadeau lockdown corona

IKEA corona hack: DIY lockdown peperkoek meubels

De handleidingen bevatten de bekende plaatjes sjablonen die je kunt gebruiken om de verschillende onderdelen uit een stuk uitgerold deeg te steken. Van de neerklapbare armleuningen van de Strandmon-stoel tot de eenvoudige, geometrische vormen van het Malm-bedframe. Heb je de losse onderdelen gebakken, dan kunnen ze met glazuur aan elkaar geplakt worden. Volg nauwkeurig de instructies. Zodat je je peperkoekhuis kunt inrichten met eetbare versies van iconische IKEA-meubels!

3D-printbestanden uitsteekvormpjes – Nerds, opgelet. Klanten met autistische trekjes kunnen hun Ikea kerstkoekjes naar een hoger niveau tillen. Er zijn namelijk gratis 3D-printbestanden beschikbaar, waarmee je de perfecte uitsteekvormpjes print voor je ikea koek creaties.

Winactie IKEA ledenwerving

De hele maand december kunnen IKEA leden hun Family-kaart bij het afrekenen scannen om kans te maken op een setje koek uitsteekvormpjes en een IKEA-cadeaubon. Nog geen lid? Geen probleem, een IKEA Family card is helemaal gratis, in ruil voor je persoonsgegevens … Dat wel.

Lees ook:  Social distancing campagnes: 4 voorbeelden
win ikea uitsteekvormpjes peperkoek meubels kerst
IKEA Family leden maken kans op deze set uitsteekvormpjes.

Bouwhut handleiding

Eerder dit jaar bracht IKEA nog een set handleidingen uit waarin wordt uitgelegd hoe kinderen in lockdown hutten kunnen bouwen met behulp van meubels en huishoudelijke artikelen. Leuk bedacht! Ben je ook fan van IKEA? Sommige fillialen verkopen in ons land zelfs IKEA kerstpakketten. Of check deze DIY Art Kits voor volwassenen.