Geannuleerde evenementen hoeven geen geannuleerde promotiecampagnes te betekenen

Afgeblazen, gecanceld, verplaatst of uitgesteld: maak er het beste van!

Enorm veel events kunnen niet plaatsvinden zoals gepland. Sommige worden geheel afgeblazen, andere geven een voucher voor een ander tijdstip, sommige jaarlijkse slaan een keer over. Allemaal gemiste merchandise en promo omzet.

Maar nood maakt creatief. Zo heeft de beroemde San Diego Comic-Con (bekend jaarlijks hoogtepunt van o.a. Big-Bang helden Sheldon en Leonard) besloten in de eigen merchandise shop ‘vintage designs’ te gaan verkopen: nieuwe edities ( Of restpartijen?) van t-shirts en andere branded swag die bij vorige edities een verkoopsucces waren.

Helaas zullen de fans van over de hele wereld dit jaar niet op bedevaart kunnen gaan – maar ze kunnen in ieder geval wel nieuwe (oude) souvenirs kopen om hun verzamelingen compleet te houden of maken. 

Kansen voor direct mail en merchandise

Fysiek geannuleerde evenementen gaan vaak online, maar dat betekent dus niet dat die geen markt voor promotionele producten bieden. De promotiecampagne kan online doorgaan. Stuur je swag rechtstreeks naar de virtuele en potentiële bezoekers van het online event.

Comic-Con zet nostalgie in als de belangrijkste emotie, en kiest voor vintage ontwerpen van eerdere Comic-Cons. Daarnaast zijn er ook items die specifiek voor deze virtuele editie ontwikkeld zijn, zoals Comic-Con dobbelstenen, draagtassen en een buff die ook als (niet-werkend, haha!) mondkapje gebruikt kan worden.

virtuele event goodiebag cadeau idee webinar

Tip: Stuur een tastbaar souvenir van je online event in de vorm van een giftbox

Wat doe je met promotie artikelen van geannuleerde evenementen?

Het is belangrijk de (vaste) bezoekers van evenementen het gevoel te blijven geven dat ze erbij waren, dat ze nog steeds deel uitmaken van iets, zelfs al zitten ze thuis –  dat borgt loyaliteit en vergroot de kans dat ze de volgende keer fysiek opnieuw enthousiast mee zullen doen.  

Lees ook:  De impact van Covid: China, logistiek, kosten en AVG

De inzet van promotionele producten voor je marketingcampagne is nu misschien iets moeilijker dan anders – maar ook nu wordt creativiteit beloond. Gecancelde evenementen betekenen niet noodzakelijkerwijs gecancelde promotiecampagnes. 

De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft moeten concluderen, dat het niet meer mogelijk is om dit jaar nog een race met publiek te kunnen houden. Maar ze komen toch in beeld met een Limited Edition Max Orange Cap. De promotionele pet is nog nooit eerder verkocht en slechts beperkt verkrijgbaar via sponsor Jumbo. Een uniek aandenken aan de niet-terugkeer in 2020 van de F1 in Nederland.

max verstappen orange cap limited edition jumbo actie

Max Orange Cap

De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort wordt definitief met een jaar uitgesteld. Maar fans van Max Verstappen en de Formule 1 kunnen nu een Limited Edition Max Orange Cap via Jumbo supermarkten verkrijgen. Bij aankoop van één van de actieproducten ontvangen klanten de unieke actiecode op een aparte kassabon. Met deze actiecode kun je een Limited Edition Max Orange Cap kopen voor €19,95 (excl. verzendkosten).