Geven is beter dan ontvangen

Relatiegeschenk budget donatie (10k) aan centrum voor palliatieve zorg voor kinderen

De poliklinische kinderpalliatieve dienst van het Universitair Medisch Centrum te Göttingen (Duitsland) heeft deze week een donatie van 10.000 euro ontvangen. Het geld komt van twee bedrijven, Optioil GmbH en KFS Biodiesel Kassel GmbH, zo maakte het UMG bekend.  

Als een kind levensbedreigend of zelfs terminaal ziek is dan stort voor het hele gezin de wereld in. De angst het kind te verliezen, maar zeker ook empathie voor de soms vreselijke symptomen van de jonge patiënt zijn een grote last voor het kind zelf, de ouders, broers en zussen en andere naasten. De zorg van en door het Kinderpalliativ-Team Göttingen is de klok rond beschikbaar voor de getroffen families,  elke dag van het jaar – levensbedreigende ziekten kennen geen dagje vrij’.

We willen bewust projecten ondersteunen waarmee onze medewerkers zich kunnen identificeren

De twee bedrijven hebben sinds enkele jaren bewust afgezien van het verzenden van kerst- en relatiegeschenken aan hun klanten en medewerkers. In plaats daarvan doneren zij het daarvoor bestemde budget aan sociale projecten die door hun medewerkers genomineerd worden. “We willen bewust projecten ondersteunen waarmee onze medewerkers zich kunnen identificeren,” aldus de directies van de ondernemingen.

Speciale wensen vervuld

De kinderpalliatieve dienst wil de 10.000 euro inzetten voor de (24 x7!) personeelskosten die níet betaald worden door de zorgverzekering. Met een deel van de donaties probeert het team ook speciale of eigenlijk heel normale laatste wensen van de jonge patiënten te vervullen. Het kan gaan om een bezoek aan de dierentuin, of een laatste uitje met het hele gezin. Maar ook een tatoeage was zo’n laatste wens, een andere jonge patiënt wilde wat rijlessen. Zelfs de wens van een zeer jonge patiënt die een echte prinses wilde ontmoeten, kon worden vervuld. 

Lees ook:  Foute Kersttruiendag 2020: haakt jouw bedrijf in?

“We willen helpen bij het creëren van de laatste mooie gedeelde herinneringen voor patiënten en hun families. Dat is heel belangrijk voor ons!”

Relatiegeschenk donaties

Bedrijven die hun relatiegeschenken budget doneren aan een goed doel is niet uniek. We zien met regelmaat dergelijke initiatieven positief in het nieuws voorbijkomen. En ook de mogelijkheid om je kerstpakket te doneren aan een goed doel naar keuze is al lange tijd een optie die werkgevers aanbieden aan hun personeel. Al wordt er in de praktijk door ontvangers van kerstpakketten niet vaak voor gekozen. Toch is het een super sterk gebaar. Wat een fantastische geschenken maken deze bedrijven mogelijk….