5 augmented reality kerstpakketten en kerstcadeaus

Voorbeelden van augmented reality kerstpakketten en kerstcadeaus die niet saai zijn!

Augmented reality is dood. Na de eerste hype rondom Augmented Reality (AR), dankzij Pokémon Go, voorspelden sommigen deze stagnatie. Maar in plaats daarvan zien we dat merken augmented reality blijven toepassen. Grote kans dus dat jouw bedrijf hier ook ‘iets’mee wil gaan doen.. Heb jij de schone taak gekregen om dit te onderzoeken?

Dan is het goed om te weten dat augmented reality nog lang niet dood is. Laat je dan inspireren door de coolste toepassingen van augmented reality in kerstpakketten en kerstcadeaus.

Tover een glimlach op het gezicht van je collega’s met grappige AR effecten!

In dit artikel 5 ideeën om je collega’s mee te verbluffen:

  1. Geef kooktips voor het kerstdiner
  2. Elf yourself met een foute kersttrui AR-style
  3. Bij een speech hoort ook een borrel, combineer die 2
  4. Prikkel de fantasie met een AR kerstdorp
  5. Maak in 7 stappen je eigen augmented reality kerstkaart

1. Kooktips

herman den blijker kerstpakketten 2018 makro

Makro Kerstpakketten werkt al jaren samen met bekende chef kok Herman den Blijker. Als je kiest voor een kerstpakket van Herman, ontvangen jouw medewerkers handige kooktips van de bekende TV Chef.

Heel veel kerstpakketten zijn samengesteld rondom het thema: food! Kunnen jouw collega’s ook wat hulp gebruiken bij het koken van lekkere kerstrecepten? Hoe leuk is het dan dat de directeur van het bedrijf waar je voor werkt je kookinstructies geeft. Of een andere bekende TV chef.

2. Foute kersttrui

foute kersttrui augmented reality app

Klassiek cadeau voor de kerstdagen, met een moderne twist. Maak een Augmented Ugly Christmas sweater net als het creatieve team van Studio05 uit Amsterdam. Om alle medewerkers op een originele manier te bedanken voor het geweldige jaar, maakten ze de ultieme lelijke kersttrui. Je kon de sweater direct scannen (met NFC-chip) of QR-code (op de kerstkaart) of een speciale app downloaden. Goed voor uren gezellige kerstpret.

Lees ook:  Lang leve het spandoek!

Om dit idee nog beter uit te voeren, had ik het augmented reality effect net iets anders geconfigureerd. Bijvoorbeeld dat het meer een Elf-Yourself thema effect zou geven aan de drager van de trui. Zoals de augmented reality t-shirts met emoticons in dit voorbeeld.

3. Storytelling

Heb je een verhaal te vertellen? En je wilt dit op een bijzondere manier verpakken? Dan is 19 Crimes Wine wel echt een super inspirerend voorbeeld van hoe je dat goed doet. 19 crimes verwijst naar de 19 misdaden waarvoor je in de achttiende eeuw in Engeland een zware straf kreeg, namelijk deportatie naar Australië. Augmented reality brengt de veroordeelde personages op het wijnetiket tot leven.

Ik hoop dat jouw CEO niet een misdaad gaat opbiechten in december. Maar een positieve speech met een woord van dank spat denk ik ook leuk van het etiket!

4. Kerstdorp

familie kerstpakketten makro zappar app kerstdorp augmented reality

Kerstdorpen en miniatuurlandschapjes zijn een bijzonder fenomeen met een sterke aantrekkingskracht die iedereen wel herkent. Vanaf oktober transformeren tuincentra over de hele wereld in over-the-top kerstshows. Je fantasie komt tot leven als je wegdroomt tijdens het kijken naar de nostalgische winter tafereeltjes.

Albert Hein bedacht onlangs al een spaaractie rondom hetzelfde thema: winterdorp. Maar ook de producten uit je kerstpakket kunnen verpakt worden als kleine kersthuisjes. Met een familie kerstpakket kunnen kinderen een gezellig kerstdorpje bouwen. Laat het dorp tot leven komen met augmented reality, waarin je medewerker of de kinderen zelf de hoofdrol spelen.

5. AR Kerstkaart

augmented reality kerstkaart maken 7 stappen

Augmented reality kerstkaarten versturen is een goed idee. Ten eerste omdat je klant waarschijnlijk al honderd jaar geen fysieke post meer van jou of je concurrenten heeft ontvangen. Waardoor je kerstwens extra aandacht zal krijgen.

Lees ook:  Breda in a Box

En ten tweede omdat je dankzij de augmented reality een grappige verrassing kunt toevoegen aan het voorspelbare: ‘vrolijk kerstfeest’. Op de super coole website Instructable Circuits leggen ze je ook nog in 7 stappen uit hoe je helemaal zelf een AR kerstkaart kunt maken.

Augmented reality toepassen in kerstpakketten en relatiegeschenken

Augmented reality is nog lang niet dood. In de promotieartikelen en relatiegeschenken branche is het zelfs een ware game-changer aan het worden. Want dankzij augmented reality kunnen ingewikkelde of gelaagde boodschappen gemakkelijker verpakt worden.

Daarom is augmented reality een interessante tool voor branding en productlanceringen, maar ook voor interne communicatie. Zoals bijvoorbeeld de eindejaars speech en je kerstpakketten!

Tip: gebruik onze kerstpakket checklist als je zeker wilt zijn dat je niks over het hoofd ziet dit jaar.