Foute Kersttruiendag 2020: haakt jouw bedrijf in?

Nog niet officieel bevestigd: Foute Kersttruiendag 2020 valt op 11 december 2020.

Save the Children’s Foute Kersttruiendag 2020 is groter dan ooit. Meld je aan als bedrijf!

Doet jouw bedrijf mee met Foute Kersttruiendag 2020? Goed idee! Landelijk doen er duizenden mensen mee aan de actie, en ook scholen en steeds meer bedrijven haken in op de Foute Kersttruiendag.

Om de ‘zoom-fatigue’ (ja het bestaat echt) te doorbreken, kan het juist dit jaar een leuk event zijn om op in te haken met je bedrijf. Een oer-lelijke kersttrui mag, op Foute Kersttruiendag!

kerstpakketten trends 2020 corona

Safety first: organiseer iets leuks, maar hou het veilig! Dus op anderhalve meter afstand, en in de buitenlucht. Als het kan met foute kerst mondkapjes.

Waarom meedoen?

Even serieus nu. Bedrijven die in actie komen zamelen geld in voor kinderen die deze hulp hard nodig hebben. We klagen misschien over thuiswerken of social distancing. Maar dat leed is gemakkelijk te relativeren, als je kijkt naar de erbarmelijke omstandigheden in echt arme landen.

Teruggeven aan de maatschappij

De lelijke kersttruiendag is een briljant idee voor bedrijven die een statement willen maken rondom kerst. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, verbinden merken en bedrijven zich steeds vaker aan een maatschappelijk doel.

Voor € 3 kun je een kind in Libanon van 3 paar warme sokken voorzien. Zo zit iedereen er met Kerst warmpjes bij. 

De actie wordt al meer dan 10 jaar georganiseerd door Save the Children. De grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, actief in meer dan 120 landen. Haak in op dit super leuke event, want je steunt een goed doel, en je doet je medewerkers een plezier.

Lees ook:  Classic: foute kersttrui bedrukken met logo

Durf jij die lelijke kersttrui aan te trekken? Geloof mij, daar worden de vergaderingen een stuk vrolijker van! Doe ook mee aan de foute kersttruiendag 2020! Bedrijven melden zich aan via de actie website. Save the Children stuurt als dank een gratis inspiratiepakket met extra tips en andere handige tools.

Wat doen bedrijven op Foute Kersttruiendag?

Ga je die suffe zoom meeting op z’n kop zetten in een foute kersttrui? Alle remmen los tijdens de Kerst-karaoke of geld doneren tijdens de kerstveiling? Laat je inspireren door deze foute business cases.  #snowlimit alles is mogelijk, en iedereen kan meedoen!

RTL / Buienradar

Op Save the Children’s Foute Kersttruiendag, trekken meteorologen van het RTL Weer, in alle uitzendingen een Foute Kersttrui aan. Daarmee komen Buienradar en RTL Weer samen in actie voor kinderen in nood.

rtl weer meteorologen foute kersttrui buienradar
Automotions Peugeot

Kijk ze shinen in de showroom: Proud to be fout! Bij elke verkochte auto wordt er  €50 gedoneerd en bij elk werkplaatsbezoek doneert deze autodealer € 1. 

peugeot autodealer inhaker foute kersttruiendag bedrijf
Connect

Dit is met recht een strategisch communicatiebureau dat niet alleen adviseert, maar ook uitvoert. Connect schenkt namelijk per collega die in kersttrui naar kantoor komt € 25 aan het goede doel. En ze maakten er een heel erg gezellig filmpje van:

Webtraders

Het Haagse software bedrijf laat in 2018 klanten van het bedrijf via een interactieve livestream acties voor hun medewerkers triggeren en donaties achterlaten. Er zijn kerstballen met je eigen naam te koop, er kunnen liedjes worden aangevraagd en nog veel meer. Alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor Save the Children. 

Lees ook:  PCO group verkopen al hun snacks in Corona Thuisbioscoop snackbox
live stream challange foute kersttrui dag organiseren

De Foute Kersthelden actie van Webtraders kreeg veel aandacht. Aan het einde van de dag stond de teller van de livestream op bijna 1800 views. Wie gaat dat verslaan? In elk geval ken je nu een ervaren partner, die je kan helpen een corona proof challenge op te zetten met interactieve live stream.