Happy Meal boekjes

Een boekje in ieder Happy Meal tijdens de Kinderboekenweek 2020

Lezen en voorlezen wordt extra gestimuleerd door McDonald’s als nieuwe partner van de Kinderboekenweek. Dat sluit mooi aan bij hun MVO beleid. En het is eindelijk eens een Happy Meal speeltje waar papa en mama ook blij van worden! Want kinderen vinden lezen steeds minder leuk en er wordt dan ook steeds minder gelezen.

Wat zijn het voor boekjes?

De Happy Meal boekjes gaan over de spannende tijdreizen van de Boomtop-tweelingen, waarin ze bijvoorbeeld oog in oog komen te staan met dinosauriërs. De serie ‘Avonturen van de Boomtop-tweelingen’ is geschreven door Cressida Cowell, bekend van ‘Hoe tem je een draak’. Ieder jaar verschijnen twaalf nieuwe boekjes. Tijdens de Kinderboekenweek zullen verschillende boekjes uit deze serie beschikbaar zijn bij het Happy Meal.

Kinderboekenweek 2020 inhaker

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en McDonald’s bundelen hun krachten om lezen en voorlezen te stimuleren: tijdens de Kinderboekenweek, van 30 september tot en met 11 oktober in alle boekhandels en openbare bibliotheken van Nederland, geeft McDonald’s in ieder Happy Meal een leesboekje mee.

Geen keuze: alleen boekjes

Sinds vorig jaar kunnen kinderen bij McDonald’s al kiezen tussen een leesboekje of een speeltje cadeau bij een Happy Meal. Maar tijdens de Kinderboekenweek mag je niet meer kiezen. Want in ieder Happy Meal zit er alleen een leesboekje, geen speelgoed! Hiermee willen McDonald’s en Stichting CPNB het belang van lezen extra onderstrepen en meer ouders en kinderen het plezier van lezen helpen ontdekken of herontdekken.

Lees ook:  Mooie houten speelgoedauto van Porsche

CPNB wil nieuwe doelgroep bereiken

“We zijn ontzettend blij met McDonald’s als onze nieuwe partner naast hoofdsponsor NS,” aldus Eveline Aendekerk, directeur van de Stichting CPNB. “Het is geweldig dat McDonald’s de Kinderboekenweek gaat vieren door in deze periode haar gasten bij ieder Happy Meal op een leesboekje te trakteren! Zo bereiken we een grote groep nieuwe (potentiële) lezers en creëren we nog meer mooie lees- en voorleeservaringen. Tijdens de Kinderboekenweek stimuleren we op deze manier samen het leesplezier en draagt McDonald’s nog meer bij aan de zo belangrijke leescultuur in Nederland.”

900.000+ boekjes in Happy Meals

De CPNB en McDonald’s hebben de Kinderboekenweekactie van McDonald’s samen opgezet. “Het is een natuurlijke match om deze samenwerking met de CPNB te realiseren.”vertelt Maartje Overmars, Head of Marketing bij McDonald’s Nederland. Sinds de start van het Happy Meal reader programma zijn er meer dan 900.000 boekjes verspreid.

Als familierestaurant vinden we het belangrijk om bij te dragen aan leesbevordering. Met meer dan 250 restaurants in Nederland, zijn we heel toegankelijk en is lezen leuker en makkelijker maken, eigenlijk een heel logische stap. Kinderen vinden lezen steeds minder leuk en er wordt dan ook steeds minder gelezen. Met deze campagne kunnen wij samen met de CPNB nog meer mensen laten genieten van een mooi verhaal.”