Hoe je van giveaways dure collectables kunt maken

Giveaway campagne + winactie = dubbel plezier, dubbele aandacht!

Hoe maak je een giveaway campagne extra succesvol? Woolworth’s is een Australische keten, die klanten naar de supermarkt lokt via de Woolworths Bricks actie. Voor elke bestede $ (Au)30 krijgt zij/hij/hen een van de veertig verschillende Bricks-pack cadeau. Met deze bricks (bouwstenen) kun je als je geluk hebt op een legoide bouwplaat een complete supermarkt bouwen, inclusief vracht- en bestelwagens voor de aanvoer en bezorging. 

Een leuk idee! Maar Woolies ( denk ‘Appie’) heeft nog een extra schwung aan de actie weten te geven door in de miljoenen onherkenbaar verpakte onderdelen ook een limited edition (500!) van speciale ‘Golden Trolley and Figurines’ te verstoppen: een gouden winkelwagentje mét genderneutrale shopper.

Er zijn 40 Woolworths Bricks-packs om te verzamelen, zodat fans een replica Woolies-supermarkt kunnen bouwen. De figuurtjes zijn voor 80%  gemaakt van gerecyclede kunststof, wat dacht je! 

lion king figuurtjes give-away premiums
Lion King Ooshi collectie

Waarde creëren uit niets

Wij hebben in deze kolommen al eerder gewezen op de extra aandacht die je via kleine oplagen giveaways kunt creëren. Vaak vallen dergelijke per definitie zeldzame objecten, hoe knullig ook, ten prooi aan verwoede verzamelaars die er op ebay en marktplaats goud geld voor betalen. En dat zorgt weer voor extra gratis reclame in dag- en streekbladen! En de vakpers, zie hier.

Ook Wooles is wat dat betreft door de wol geverfd: voor de 24 figuurtjes uit de eerdere Lion King Ooshie-promotie van Woolworths worden dezer dagen bizarre prijzen gevraagd en gekregen.  Voor de in deze collectie zeldzame oranje Simba schijnt inmiddels $30.000 geboden te zijn; voor de ultra-zeldzame Furry The Child Ooshie durfde een verzamelaar $99.900 te vragen – al bleek later het hoogste bod er een van $ 1000 te zijn geweest.

Lees ook:  Supermarkt kerstcampagne: geven is haast nog fijner dan krijgen
spaaractie woolworths australie bricks

De huidige Hollywood Bricks-promotie van Woolworths eindigt op 19 oktober a.s. of zolang de voorraad strekt. Dus als je de komende weken nog in Australië komt…