Fabeltjeskrant handpoppen PLUS

PLUS stapt op de nostalgie trein met de fabeltjeskrant handpoppen spaaractie.

Klanten van supermarktketen PLUS kunnen sparen voor vijf gratis handpoppen van de Fabeltjeskrant. Meneer de Uil en 4 andere characters van een razend populaire televisie serie voor kinderen uit de jaren 60. Lees alles over de PLUS handpoppen spaarcampagne 2019.

De looptijd van de spaaractie is zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april 2019. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je 1 zegel, en met 18 zegels heb je een volle spaarkaart. Er zijn 260 PLUS filialen in Nederland.

handpoppen PLUS fabeltjeskrant namen

Namen handpoppen Fabeltjeskrant

Er zijn 5 verschillende handpoppen waar je voor kunt sparen. Dit zijn de namen en hun bekende uitspraken:

 1. Meneer de Uil : “Jawel”
 2. Juffrouw Ooievaar : “En zo is het”
 3. Willem Bever : “Nou en of!”
 4. Lowieke de Vos : “Hatsikidee!”
 5. Bor de Wolf : “Huuuu!”

TV reclame

Sneller sparen met App en actieproducten

Vaak is het sparen van zegels voor gratis producten vrij recht toe, recht aan. Zoals bij de Lidl’s Vitamini campagne. PLUS’ marketeers hebben echter mogelijkheden bedacht waarmee hun klanten sneller kunnen sparen.

 1. Consumenten kunnen bijvoorbeeld sparen met de gratis PLUS app (Download link: iOS of Android). Om meer app gebruikers te genereren, geeft PLUS als incentive 3 gratis spaarzegels zodra je begint met digitaal sparen. Als deelnemer heeft het ook practische voordelen, zoals samen sparen met je gezinsleden op één account. Als denk ik dat juist het zegeltjes plakken ook een leuk spel-element blijft.
 2. Verder gebruikt PLUS de handpop spaarcampagne om elke week hun PLUS actieproducten extra snel te verkopen. Klanten kunnen met actieproducten 1, 2 of zelfs 3 extra spaarzegels ontvangen.

Grote Dierenbos Poppenkast

Er is ook een super goedkope Fabeltjeskrant poppenkast te koop. Hij is echt mega cheap: € 2,99. En je mag hem zelf (instructie) in elkaar zetten. Ze noemen het de Grote Dierenbos Poppenkast. Dit is vast ironisch bedoelt want groot is hij niet te noemen. Het is meer een tafelmodel. Toch leuk dat hier aan wordt gedacht.

iPad Mini winnen

Aan de spaaractie van de Fabeltjeskrant is ook een winactie gekoppeld. PLUS geeft handpoppen weg en 3x een iPad Mini. Om die te winnen moeten klanten een leuk filmpje inzenden met de fabeltjeskrant handpoppen.

Gratis voorleesboekje

Tussen zondag 10 maart en zaterdag 6 april 2019 krijgen klanten bij aankoop van geselecteerde aanbiedingen een gratis Limited Edition voorleesboekje. Hiervoor geldt OP=OP. Elke week wordt er ander Limited Edition voorleesboekje weggegeven. Er zijn vier varianten:

 1. De spannende picknick
 2. De grote dierenbos spelen
 3. Stoffel flamingo
 4. Pandamonium

Handpoppen spaaracties

fabeltjeskrant hand poppen albert heijn spaaractie sara lee

Handpoppen spaaracties hebben we al vaker voorbij zien komen. Maar dan waren ze niet gratis. Dit waren zogenaamde self liquidating premiums.

In 2009 gebruikte Albert Heijn (AH) ook de Fabeltjeskrant handpoppen als premiums. het was een super succesvolle campagne. Je komt zu nu (10 jaar later!) nog steeds tegen op marktplaats.

Dat was een activatie van het concern Sara Lee. Bekend van merken als Sanex, Pickwick, DE of Ambi Pur. De actieproducten waren te herkennen aan een afbeelding van ‘Meneer de Uil’. Alleen bij aankoop van deze artikelen kreeg de klant een zegeltje. Je kon met een volle spaarkaart + € 2,99 bijbetaling een één van de zeven characters uitkiezen. Zoals je kunt zien op de foto’s zijn er wel heel andere soort handpoppen gebruikt bij de AH actie.

Lees ook:  Groente of fruit bedrukken met je logo, hoe doen ze dat?

Muppets

In 2012 deed AH nog een keer een handpoppen spaaractie. Ook hier moest je als klant bijbetalen. Bij elke 15 euro aan boodschappen kreeg je een Muppet-punt om te sparen voor een handpop. Bij zes punten en een bijbetaling van 1 euro kregen klanten een handpop naar keuze.

Self liquidating premium

Promotie waarbij de koper van een bepaald product, om desgewenst een premium te ontvangen, een bedrag moet bijbetalen dat ongeveer gelijk is aan de kostprijs van het artikel, zodat de kosten van de actie voor rekening van de afnemers komen.
Bron: Ensie

Nostalgie marketing

De Fabeltjeskrant goes way back. Het werd voor het eerst uitgezonden op 29 september 1968 door de NTS. In 2005 werd het programma in Nederland zelfs verkozen tot beste kinderprogramma van de 20e eeuw. En nog steeds is het een bekende TV serie.

Denk jij ook nog wel eens terug aan die ‘goede oude tijd’? Je bent niet de enige die soms last heeft van jeugdsentiment en nostalgie. Het zijn sterke emoties, waar marketeers graag gebruik van maken bij het activeren van klanten. Elk mens ontwikkelt deze rooskleurige gevoelens over zijn jeugd. En het is ook één van de 3 belangrijke relatiegeschenken trends.

In Adformatie las ik vorig jaar nog een artikel over hoe slim ze inhaakten op het jeugdsentiment van ouders met een reclame campagne. Helaas voor Intertoys, was het effect niet sterk genoeg om hun van een faillisement te behoeden.

Verschillende generaties

Maar feit is dat het klanten motiveert van verschillende generaties. Daarom is dit één van de slimme elementen aan de PLUS handpoppen spaaractie.

Wij zijn erg trots dat we in de Fabeltjeskrant feestvreugde kunnen delen. Het is tenslotte Nederlands cultureel erfgoed. Onze jonge winkelgasten kunnen zich thuis uitleven met de handpoppen en de poppenkast. Dit zal bij de ouders, opa’s en oma’s ongetwijfeld nostalgische gevoelens teweeg brengen.’


Peter van Mourik (directeur marketing en communicatie – PLUS)

Leverancier Fabeltjeskrant handpoppen

De handpoppen van deze spaaractie zijn geleverd door Interimage uit Woerden.

Samen met uitgeverij Rubinstein (licentiehouder Fabeltjeskrant), hebben ze al eerder voor Sara Lee gave premiums voor een spaaractie bij Albert Heijn opgezet.

En dat niet alleen, op hun website vind je meer gave voorbeelden van samenwerkingen.

OVER INTERIMAGE

In 1988 richtte Judith Markovits Interimage op. Dat zij het promotionele interimage beginproductenvak in ging, kwam niet uit de lucht vallen. Haar vader, Joop Markovits, handelde in relatiegeschenken en was in Nederland één van de eerste importeurs van producten uit China.


Ben je zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden van een spaaractie met premiums? Vraag ons om advies. Of lees verder op het blog onder de categorie premiums voor meer inspirerende cases.

Trouwens,
ben je fan
van handpoppen?

Muppets handpoppen kun je op Aliexpress kopen voor ongeveer €10 (Bestel ze nu direct).

sesamstraat handpoppen kopen online

Sesamstraat handpoppen zijn ook op Aliexpress te koop voor ongeveer €10 (Bestel ze nu direct).