Kartonnen 3D model / bouwplaat als relatiegeschenk

Defensie laat 3D model / kartonnen bouwplaat laten maken van hun tank. Leuk idee!

Mijn kind van 5 kwam onlangs thuis met een promotionele bouwplaat van de landmacht. Blijkbaar was het thema ‘beroepen’ op school. Iemand heeft toen deze als give-away’s uitgedeeld tijdens een presentatie over werken voor defensie. Je kunt er maar beter vroeg bij zijn!

Er is gebruik gemaakt van FSC gecertificeerd papier. De bouwplaten zijn geleverd door 3DCarton uit Drunen.

Ministerie van Defensie CV90 3D bouwplaat

Elk jaar organiseert het Ministerie van Defensie de open Landmachtdagen waar veel promotieartikelen worden uitgedeeld aan bezoekers. Waaronder ook dit 3D model van een Combat Vehicle 90 (CV90), het infanteriegevechtsvoertuig van de landmacht. Er passen 7 bepakte militairen in en beschikt over een 35mm-snelvuurkanon.

Materieelherkenning

Dit is natuurlijk speelgoed. Maar vergis je niet, modelbouw is wel degelijk een serieus onderwerp bij defensie. Het razendsnel identificeren van voertuigen, vriend of vijand, is van levensbelang. Ze noemen het ‘Mathherk’ en hiervoor worden zeer gedetailleerde miniatuur modellen gebruikt in realistische maquettes. Ook grappig om te weten: je kunt modelbouwtekeningen van (historische) militaire schepen bestellen op defensie.nl.

Materieel herkenning defensie maquette modellen

Knutselen

Samen hebben we de tank in elkaar gezet. Quality time! Ik moest wel even denken aan een nieuwsbericht uit 2015. Door bezuinigingen waren er zulke ernstige tekorten dat sommige militairen tijdens oefeningen ‘pang pang’ moesten roepen. Hadden ze toen ook kartonnen modellen in elkaar geknutseld in plaats van echte wapens? 

Lees ook:  Op Afstand Bestuurbare Vliegende Vissen