Whiskas Curiosity Box

Whiskas Curiosity Boxes zijn kartonnen dozen die transformeren in origineel kattenspeelgoed!

Als je katten en poezen hebt, dan weet je hoe onwijs nieuwsgierig deze huisdieren zijn. Met dat in gedachten bedacht AlmapBBDO voor WHISKAS in Brazilië de Curiosity Boxes. Een gratis geschenk bij je online bestelling kattenvoer, om binnenspelen met je lievelings huisdier te stimuleren.

In samenwerking met Petlove

In samenwerking met Petlove, de grootste online dierenwinkel in Brazilië, krijgen klanten een gratis Whiskas Curiosity Box bij een online aankoop van Whiskas kattenvoer. Elk doosje verandert in een raket, vliegtuig of onderzeeër.

verpakking vliegtuig karton whiskas actie petlove brazilie
Credits: AlmapBBDO – Whiskas
Whiskas Curiosity Box onderzeeboot poezen speelgoed verpakking
Credits: AlmapBBDO – Whiskas
Whiskas Curiosity Box onderzeeboot poezen speelgoed verpakking
Credits: AlmapBBDO – Whiskas

Simpele bezorgdoos, of leuk kattenspeeltje?

“We willen huisdiereigenaren het belang laten zien van het stimuleren van de relatie tussen hen en de nieuwsgierigheid van de katten, door van wat een simpele bezorgdoos een leuk speeltje te maken”. Aldus Eduardo Lima, directeur van het kattenportfolio van Mars Petcare, eigenaar van Merk Whiskas. Bron: EmbalagemMarca

Verpakkingsmateriaal: do’s en don’ts

Dat de verpakking van je online bestelde product een tweede leven kan hebben, dat is niks nieuws. Wie kent de verpakking challenge van Coolblue niet?

Ze noemen het Pakketpret. Hun klanten maken kans op een waardebon t.w.v. € 100. Daarvoor moet je iets origineels maken van je Coolblue-doos, en een foto van je creatie uploaden. Daarmee vangt de webshop twee vliegen in één klap.

Wat je niet moet doen? Pas op met overdrijven! Meestal is overdrijven een goed ding, maar niet als het om verpakkingsmateriaal gaat. Eind vorig jaar riepen de redacties van een aantal beroemde Amerikaanse fashion-tijdschriften, adverteerders in een open brief op om het wat kalmer aan te doen met de verpakkingen van hun influencer gifts. Blijf ons relatiegeschenken sturen: maar hou de verpakking simpel!

Lees ook:  3 x origineel wijn proefpakket cadeau
coolblue verpakking kartonnen hondenhok
Hondenhok gemaakt van kartonnen doos. Credits: Coolblue

Gratis cadeaus, boosten sales

Waarom zou je een gratis cadeautje bij een bestelling willen stoppen? Het antwoord op die vraag is simpel. Everybody loves unboxing! Dus maak het extra speciaal. Want nog meer mensen zijn dol op onverwachtte cadeautjes. Lees ook waarom webshops gratis cadeautjes moeten geven.

Dit soort kleine gestes maken echt het verschil. Ze zorgen ervoor dat je klant zich veel meer verbonden voelt met jou en wat je hen geeft. Daarom is dit een briljante actie van Petlove en Whiskas.

Het enige nadeel is dat deze curiosity boxen alleen in Brazilië verkrijgbaar zijn. Kattenliefhebbers in Nederland zullen dus moeten afwachten, of het idee ooit zal overwaaien. Wie weet, misschien helpt dit artikel?