LEGO cadeau in het Jaar van de rat

Gelukkig Chinees nieuwjaar! LEGO klanten krijgen tijdelijk dit schattige LEGO ratje cadeau bij besteding boven 80 euro!

We weten allemaal dat China een wereld apart is. Maar eigenlijk weten we bizar weinig van het land. Zo wist ik niet, dat Chinezen elkaar graag cadeautjes en geld geven ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar, de belangrijkste van alle traditionele Chinese feestdagen.

Chinese Nieuwjaar

Het Chinese Nieuwjaar begint op de tweede nieuwe maan ná de zonnewende van 21 december. Het bijbehorende feest, waarbij men afscheid neemt van het oude jaar en het nieuwe jaar met veel kabaal verwelkomt, dateert al van ver voor onze jaartelling ( 1600-1100 vC.

Feit: China gaf tot 1982 pandaberen als relatiegeschenk. Meer hierover en het duurste relatiegeschenk dat je kunt geven: arabische volbloed paarden.

Volksverhuizing

Op de dagen voor de nieuwjaarsviering kopen Chinezen cadeaus, versieringen, speciaal eten en nieuwe kleren. Het huis wordt op oudejaarsavond – ‘chuxi’ – grondig schoongemaakt en versierd. Hoe ver de mensen ook van huis zijn, ze doen hun uiterste best om met de hele familie het Nieuwjaarsdiner te beleven. Daarom is er in de dagen daarvoor sprake van een echte volksverhuizing, miljoenen mensen reizen dan naar hun geboortedorp om daar het Nieuwjaar te vieren. Dit jaar gooide het Coronavirus veel roet in het eten!

LEGO 40355 Year of the Rat promotie verpakking 2020 china
LEGO 40355 Year of the Rat – beschikbaar van 13 t/m 26 januari of zolang de voorraad strekt

Promotie product

Voor de Chinese retailsector zijn het natuurlijk hoogtijdagen, en men doet er alles aan om het te besteden bedrag te verhogen. Vaak krijgt men ‘bij besteding van X’ een extra promotioneel cadeautje, en al jaren biedt LEGO zijn klanten zo een gratis figuurtje, dat aansluit op het betreffende jaarteken uit de Chinese horoscoop.

Lees ook:  Desperados Confetti Shooter: VIVA LA FISSA!

LEGO cadeau: Year of the Rat

2020 is volgens de Chinese horoscoop het jaar van de Rat, dus kreeg elke klant tot 26 januari bij bestelling bij LEGO.com of Amazon ter waarde van in totaal £ 80 of meer, een doosje met 162 onderdelen voor een lief ratje (nr 40355 Year of the Rat) gratis meegeleverd.

Rat: de rat is sociaal en extravert, charmant en zeer energiek.

De set was verpakt in een handig hersluitbaar doosje, waarin bovendien naast de bouwinstructies een rode envelop zat. Waarmee je, zoals gebruikelijk is in China, iemand geld cadeau kunt geven.

Welk dier ben jij?

Aan de hand van jouw geboortedatum kun je bepalen welk dier je volgens de Chinese astrologie bent. Wil jij weten welk Chinees sterrenbeeld jij bent en wat dit over je karakter zegt? De volgende tabel geeft een overzicht van de jaren 1900-2031.

chinese astrologie dieren jaren
Kijk naar je geboortejaar om te zien wat jouw Chinese sterrenbeeld is