Fashion-editors in open brief: blijf relatiegeschenken sturen, maar hou de verpakking simpel

Influencers en redacteuren worden rond de feestdagen overspoeld met freebies, relatiegeschenken en samples. De verpakking mag wel wat minder.

De redacties van een aantal beroemde Amerikaanse fashion-tijdschriften blijken in een open brief aan de pr-afdelingen van hun (mode en life style) relaties een oproep gedaan te hebben, om het wat kalmer aan te doen met hun relatiegeschenken.

Influencer gifting: het geven van geschenken aan influencers. Het doel van influencer gifting is om affiliates, partners en influencers te stimuleren en belonen voor hun loyaliteit.

unboxing video influencer overdaad verpakkingen
Roxette Arisa – HUGE PR UNBOXING HAUL!

Minder verpakking

Niet dat de redactrices ( en redacteuren) helemaal geen cadeaus meer willen ontvangen van Chanel en Douglas – iedereen houdt van gratis presentjes. Maar ze vragen de gulle gevers van de samples, monsters, goodie bags en andersoortige geschenken die zij elk jaar ontvangen wat eenvoudiger te verpakken.

Als beauty editor ontvang ik meer dan 20 pakketten per week, wat veel producten oplevert (en, ja, veel afval).

Samantha Ravndahl

Unboxing

Iedereen is dol op uitpakken. De “unboxing” -video’s van beauty vloggers zijn een grote hit op Youtube. Soms worden er meer dan 100 pakketten in één video geopend. Blijkbaar wordt aan die verpakking veel aandacht besteed, om ook het genot van de “unboxing experience” te maximaliseren. Adverteerders gebruiken steeds meer extravagante, overdreven verpakkingen, om aandacht van vloggers en kijkers te trekken.