Bedrukte oordopjes van HAN: da’s niet eerlijk!

Welkomstgeschenk (bedrukte oordopjes) van nieuwe HAN studenten valt slecht.

Eerstejaars studenten aan de HAN te Nijmegen ontvangen dit jaar als welkomstcadeau een setje draadloze oordopjes bedrukt met logo. “We luisteren naar je en hebben aandacht voor je. Daarom als cadeautje een setje earpods. Hopelijk vinden ze bij jou een luisterend oor. Succes met je studie!”, aldus de hogeschool. Maar studenten denken daar anders over:

Gefeliciteerd HAN! Het is jullie voor de zoveelste keer dit jaar gelukt om studenten flink teleur te stellen. Je moet het maar kunnen.

Ashanti Javois, Student

Verontwaardiging

De ouderejaars zijn niet blij met de door HAN bedrukte oordopjes. Op sociale media klagen ze er luid over, op facebookpagina’s van de HAN reaguren ze furieus: “Wij hebben weinig gemerkt van een luisterend oor, de afgelopen maanden. We hebben maar half les gehad, maar moeten wel het volledige collegegeld betalen!”.

Mag jij ook een leuk welkomstcadeau voor nieuwe studenten bedenken? Of een gave onboarding kit samenstellen? Zo doet Drexel University het.

Waarom oordopjes als welkomstcadeau?

De HAN legt uit waarom eerstejaars dit jaar een cadeautje krijgen. ,,Normaliter besteedt de HAN een bedrag aan de HAN Intro voor de eerstejaars voor een feest, sportdag, lunches etc. Eerstejaars moeten dit jaar zonder deze activiteiten hun studie beginnen. Leuk is anders. Daarom krijgen zij een klein cadeautje.”  

https://www.facebook.com/HANUniversity/posts/10158769290982764

Veel ouderejaars studenten vinden dat het geld van de bedrukte oordopjes, wel beter besteed had kunnen worden. Bijvoorbeeld aan  betere ict, beter online onderwijs en materiële hulp voor ‘kwetsbare’ ( lees arme) studenten. En dat ook zij wel recht hebben op enige compensatie voor een jaar ‘halfbakken’ onderwijs. “Die eerstejaars hoeven maar de helft van het collegegeld te betalen, ze krijgen méér contactonderwijs gegarandeerd en wij krijgen niets, behalve meer onzekerheid en een half jaar studievertraging!”