Hondenspeelgoed bedrukken?

De 10 leukste hondenspeeltjes om te bedrukken

Bedrukte halsband, hondenbal of poepzakjes met je logo. Zoek je originele relatiegeschenken voor honden? Bijvoorbeeld hondenspeeltjes bedrukt met naam van de hond.

De hond is niet zelden een volwaardig gezinslid, dat het net zo goed ( of slecht) heeft als de andere leden van het gezin. En ook die hond moet dus af en toe speelgoed krijgen. Want honden zijn wat dat betreft net kinderen – ze zijn nieuwsgierig en kunnen zich vervelen. 

Welk relatiegeschenk is geschikt en veilig hondenspeelgoed?

Je denkt misschien: speelgoed bedoeld voor een kind is veilig speelgoed voor een hond.  En toch: niet alles wat geschikt is voor kinderen is echter veilig speelgoed voor honden! Denk aan hard plastic, of dingen die makkelijk afbreken en stikkingsgevaar opleveren. 

 1. Natuurlijk rubber of echt varken(soor) is beter dan LEGO. Het is biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke stoffen. 
 2. Ook speelgoed dat piept of rammelt is niet geschikt voor honden: piepen is een signaal naar andere honden dat de hond bang is. En rammelen of ratelen leidt af van het spel. 
 3. De perfecte kleur van het speelgoed voor de ogen van een hond is ook belangrijk. Er zijn honden die moeite hebben met de combinatie rood-groen. De kleur blauw daarentegen valt elke hond onmiddellijk op en stimuleert daarom het meest.
 4. We zien nog wel eens dat hondenspeeltjes bedrukt worden door middel van zeefdruk of tampondruk. Maar omdat die inkt door het spel meestal niet lang meegaat, is het advies waar mogelijk – lasergraveren of embossing.
Lees ook:  LEGO cadeau in het Jaar van de rat

Speelgoed gemaakt van natuurlijk rubber

De Duitse firma Albene levert ‘bedruckte hundebälle’. Maar ook werp- en kauwringen, egelballen en hondenfrisbees. Alle  hondenartikelen zijn gemaakt van ‘Naturkautschuk’, oftewel echt natuurlijk rubber, gewonnen uit latex uit de rubberboom.

Bedrukbare hondenfrisbees zijn er te kust en te keur, maar let ook daar op het materiaal – één leverancier waarschuwt dat ‘je je hond wel moet afleren erin te bijten’. Tja, dan toch maar liever naturkautschuk. 

10 leuke hondenspeeltjes als relatiegeschenk of promotieartikel

Dit hondenspeelgoed is een genot voor dierenliefhebber en dieren. Alle honden gifts en gadgets zijn gemaakt van natuurlijk rubber voor urenlang speelplezier!

 1. Tennisbal in felle kleuren -bedrukt met logo
 2. Schuimrubberen ring om plezier te hebben met je trouwe viervoeter
 3. Zachte rubberen frisbees. Flexibel en gegarandeerd “tandvriendelijk”
 4. Egelbal van rubber – kauwplezier en gebitsverzorging
 5. Schuimrubberen bal De ideale metgezel voor uw hond
 6. Rubberen botten
 7. Bijt- en kauwrollen
 8. Handgrepen om in te bijten en aan te trekken
 9. Natuurlijk rubber om op te sabbelen
 10. Rubberen ballen met gat en touw eromheen om weg te slingeren

Hondenspeelgoed als relatiegeschenk

dunkin merchandise honden speelgoed donateurswerving
Credits: Dunkin’

Een hondenbal of een hondenfrisbee is een relevante give-away voor dierenhotels, hondenvoer merken of hondencursussen. Rubberen ballen worden ook vaak als promotieartikel weggegeven door dierenartsen en hondenscholen. Ik hoor je denken: logisch. Maar waarom zouden bedrukte hondenballen niet ook voor andere organisaties een ‘winnend’ relatiegeschenk idee kunnen zijn? 

Donut verkoper Dunkin’ zette dit pluizige custom made hondenspeelgoed in voor een donateurswerving campagne.