Maxoo is de nieuwe Tour de France-mascotte

Precies 100 dagen vóór de Tour de France 2021 op 26 juni van start zal gaan presenteerde de organisator van de wedstrijd Amaury Sport Organization (A.S.O.) de nieuwe mascotte van de Tour de France: Maxoo.

Op 26 juni start de tour in Brest, en daarbij zal Tour Mascotte Maxoo ongetwijfeld een belangrijke rol vervullen.

A.S.O. denkt met een officiële mascotte een “sportainment” ingrediënt bij uitstek van stal gehaald te hebben, die vooral kinderen moet interesseren in de wielersport. Dankzij de curling ouders die het drukke verkeer rond de scholen niet vertrouwen missen veel Europese kinderen fietservaringen die vroeger normaal waren. En dat gaat zich onherroepelijk wreken in verflauwende aandacht voor de sport (nog afgezien van dopingperikelen natuurlijk).  

Het verhaal van Maxoo

Maxoo stelt een jeugdig persoon voor, gekleed in een zwart-geel superman pakje met grote letter M, gele laarzen gele helm en gele fiets. Als iconisch beeld straalt het milieuvriendelijke mobiliteit, veiligheid en (goed leren) fietsen met verve uit. “Maxoo heeft grote bewondering voor de kampioenen van de Grande Boucle , en wil graag zijn passie delen met de jeugd tijdens alle etappes van de Tour.” 

De bekering van Maxoo

Vanaf jonge leeftijd verkent MAX graag de wegen, valleien en toppen op de fiets samen met zijn vader. Vader en zoon zaten naar de zon te kijken, terwijl MAX luisterde naar de geweldige verhalen van zijn papa. Als resultaat ontwikkelde hij buitengewone fietsvaardigheden …

Op een dag kwam de Tour de France naar de stad. Aanvankelijk was het de verrukkelijke verrassing die de aandacht van MAXOO trok [en hij] werd hij getroffen door een openbaring! De volgende dag, toen de winnaar van de etappe in zijn gele leiderstrui de finish passeerde… was de bekering van MAXOO voltooid; hij werd meteen een levenslange fan!

Lees ook:  Fansjaals voor je museum

Met deze mascotte geeft A.S.O./de Tour de France zichzelf een nieuw communicatiemiddel. De mascotte van de Tour de France zal op allerlei plekken een rol gaan spelen vanaf de start in Brest op 26 juni as.

Maxoo merchandise

De vraag of een of andere sponsor gekoppeld zal worden aan Maxoo is al ontkennend beantwoord door de organisatie. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen Maxoo-merchandise verkocht  ( en uitgedeeld?)  zal gaan worden…