Expedia give away: replica Joe Jonas’ hand

Influencer helpt een handje

Een replica van de hand van Joe Jonas zal aan 250 mensen worden gegeven als onderdeel van een Expedia-campagne

Expedia is een van de grote online reisbureaus, met voor de pandemie maandelijks meer dan 70 miljoen gebruikers wereldwijd. Het is met specifieke websites actief in veel landen, waaronder Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de VS.  

gesigneerde replica jonas joe hand expedia campagne
Een replica van de hand van Joe Jonas zal aan 250 mensen worden gegeven als onderdeel van een Expedia-campagne

Net als Booking.com is de onderneming zwaar getroffen door de Covid-reisrestricties. Onlangs bracht het een rapport uit, waaruit bleek dat 80% van de Amerikanen niet een-twee-drie genegen is om weer verre reizen te maken. 60% heeft nu meer behoefte aan hulp en advies bij het boeken van reizen dan vóór de pandemie.

Expedia besloot die nerveuze reizigers terug te winnen door hen een handje te helpen – letterlijk, door boekers kans te laten maken op eén van 250 replica’s van de hand van een Bekende Amerikaan, in dit geval een van de Jonas Brothers, namelijk Joe.

Nu had ik geen idee wie de Jonas Brothers zijn, maar Disney maakte ooit een serie over de zingende broers, onder de titel JONAS. In Nederland en België wordt de serie ook uitgezonden door Disney Channel. In juli 2010 kreeg de serie een “make-over” en werd de naam veranderd in JONAS L.A. 

250 replica’s van Joe Jonas’ hand

Natuurlijk hebben de heren, hoewel niet meer optredend, nog wel een officiële merch-winkel. En nu heeft dus Joe, tegenwoordig een solo-popster,  een deal gesloten met Expedia om 250 replica’s van zijn hand te produceren en weg te geven. De 3D-geprinte handen worden elk apart beschilderd en genummerd, en Joe gaat ze allemaal signeren. 

“We bieden je graag een helpende hand – een symbool van steun om weer op reis te (durven) gaan.”

Expedia

Waarom Joe Jonas?

De Here mag het weten.  Waarschijnlijk is het gewoon een slimme marketingstrategie, ook Expedia maakt graag gebruik van influencers. Jonas’ Instagram-bericht waarin de weggeefactie werd aangekondigd, genereerde op één dag 350.000 views. En het verhaal is overal op internet te vinden, zeker op allerlei tourisme-sites. En nu ook hier dus!

Lees ook:  Geen Tour de France goodies voor La Rochelle