Recall: CHEEKY FRIENDS reflecterende polsbandjes

Gevaarlijke Duitse supermarkt give-away teruggeroepen.

Neon reflecterende (slap wrap) polsbandjes van Freche Freunde verbergen messcherpe inhoud!

De reflecterende polsbandjes zijn een leuk cadeautje voor kinderen. Gratis goodies krijgen is altijd leuk – zelfs al is het maar een eenvoudige give-away zoals deze speelgoed klaparmbandjes ook bekend als slap wraps. En het is nog leuker, als het cadeautje ook echt nuttig is. En dat is – of was – het reflecterende ‘Freche Freunde’ polsbandje van erdbär GmbH.

Goedkope give-away

Als onderdeel van de back-2-school campagne werden deze leuke safety polsbandjes in de supers van Rewe, Edeka, Müller en Rossmann uitgedeeld. Freche Freunde is de merknaam waaronder genoemde leverancier in supermarkten gezonde fruit- en groentesnacks voor kinderen verkoopt. Maar helaas moesten de kindervrienden snel een waarschuwende terugroepactie organiseren.

Metalen rolveer in neon reflecterende polsbandjes

Reflecterende polsbandjes zijn nuttig en praktische cadeautjes voor kinderen. Zeker om de arm of enkels van jongens en meisjes die in herfst en winter naar school fietsen. Of als je ’s avonds nog wilt gaan joggen in de schemer. Met die reflecterende veiligheidsbandjes worden veel ongelukken voorkomen.

De “Freche Freunde” reflecterende armband blijkt echter in worst case situaties ernstige wonden te veroorzaken, als de naad van de beschermende bekleding van wat in wezen niet meer is dan een dunne metalen rolveer is het begeeft: die veer is messcherp!

Ik herinner deze speelgoed armbandjes nog uit mijn eigen jeugd. Vooral toen ik een goedkope variant in handen kreeg. Waarvan de beschermende hoes na teveel ‘geklap’ ging loslaten. Dat die metalen band dan pijnlijk aan kan komen, weet ik ook nog heel goed.

Lees ook:  Strand kluisje vermomd als zonnebrandcrème

Gooi het ding alsjeblieft in de kliko!

Normaliter, als een product wordt teruggeroepen, kan het teruggebracht of teruggestuurd worden naar waar het is gekocht, en krijg je het aankoopbedrag terug. Omdat de reflector armband een gratis weggevertje was, konden de Freche Freunde geen geld teruggeven. De consument werd vriendelijk verzocht om de armband met het huisvuil mee te geven.

Een roemloos einde van een aardig idee!