Kerstpakketten in coronatijd

Makro Kerstpakketten over de ontwikkeling in de markt van kerstpakketten ten tijde van corona.

Samen vieren is dit jaar anders dan voorheen. We vieren op afstand, ook met onze collega’s. Ondanks, maar ook dankzij deze bijzondere tijden, is er een grote behoefte bij bedrijven en organisaties om medewerkers te bedanken voor hun inzet. En bij Kerst hoort natuurlijk een kerstpakket, een traditie die gelukkig wel gewoon blijft en die in bijzondere tijden extra waarde krijgt. 

Stijgende behoefte om personeel te waarderen

Na een jaar waarin alles anders was, is de vraag naar manieren om personeel te waarderen groter dan ooit. Tijdens de coronacrisis willen veel organisaties hun medewerkers een steuntje in de rug geven. Medewerkers bedanken en waarderen op afstand is echter lastiger.

Eerder dit jaar kozen al veel bedrijven voor een thuis-werk-cadeautje of een hart-onder-de-riem-pakketje. Door de verhoging van de WKR sinds 2020, is hier gelukkig meer vrije ruimte voor. Ruimte voor grotere cadeaus of om medewerkers te bedanken op meerdere momenten in het jaar. 

Kerstpakkettentraditie onverminderd populair

Hét traditionele moment van waardering blijft natuurlijk Kerst. Ondanks dat sommige bedrijven het financieel zwaar hebben en het regelen van hun kerstpakketten even uitgesteld hadden, blijft de vraag naar de oudhollandse kerstpakketten in 2020 onverminderd hoog. Want als de tijden onrustig zijn, is niets zo fijn als tradities en nostalgie. Bekijk in dit filmpje een overzicht van de productlijn uit het assortiment van Makro Kerstpakketten:

Betaalbare kerstpakketten

Ook voor bedrijven die dit jaar een krappere beurs hebben, is er keuze genoeg. Immers, een kerstpakket bestellen kan al vanaf € 7,85

Lees ook:  Kerstmarkt voor bedrijven; zo organiseer je een indrukwekkende kerstmarkt voor je personeel

Nieuwe trend in kerstborrelland

De traditionele kerstborrel is voor veel bedrijven dit jaar ook een uitdaging. Normaliter is dit hét moment om samen te zijn en te proosten op het afgelopen jaar. Maar hoe doe je dat op 1,5 meter afstand? Om aan deze vraag te voldoen heeft Makro Kerstpakketten een digitaal kerstevent ontwikkeld.

digitaal kerst event online borrel

Online borrel regelen? Bekijk ook onze tips voor het organiseren van een digitale kerstborrel.

Dit event, dat op maat samen te stellen is, bevat bijvoorbeeld een borrelpakketje voor een online borrel, een digitale escape room én de mogelijkheid om op een online kerstmarkt een cadeautje uit te kiezen. Zo combineer je gezelligheid, fun en het traditionele kerstcadeau in één. Alles Corona-proof en minstens zo leuk als de klassieke kerstborrel! 

(Digitaal) advies op maat

Voor wie nog inspiratie zoekt voor het eindejaarsgeschenk of graag advies op maat krijgt, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn de showrooms gewoon open (natuurlijk op een veilige manier en met extra voorzorgsmaatregelen) of worden bedrijven geholpen via een video-afspraak (waarin de behoeften worden geïnventariseerd en waarna een advies op maat wordt gegeven).

En natuurlijk kan er ook gewoon thuis vanaf de bank online geshopt worden. Alles om ervoor te zorgen dat de 1,5 miljoen kerstpakketten van Makro Kerstpakketten, ook in onze 1,5 meter samenleving, hun weg vinden naar hardwerkend Nederland.