Online kerstpakketten uitdelen: organiseer een digitaal kerst event

Online kerstpakketten uitdelen, hoe dan? Bekijk onze corona proof alternatieven voor het fysieke kerstfeest / kerstmarkt op locatie.

Sinds maart 2020 beleefde Nederland, met gemengde resultaten, een thuiswerkexplosie. Inmiddels zijn we wél allemaal gewend geraakt aan vergaderen via video. En een webcast, google hangout, zoom of skype meeting blijken ook een prima alternatief voor het vieren van de vrijdagmiddagborrel op kantoor.

Bedank je personeel voor hun inzet met een virtueel kerstevenement, passend bij de 1,5 meter samenleving. Dat is corona proof, en ook een ideaal moment om je kerstpakket online uit te delen. Want in dat kerstpakket kun je attributen verstoppen die de deelnemers nodig hebben om deel te nemen aan het digitale kerst evenement. Je vraagt je misschien af: hoe organiseer je nou een leuk digitaal kerstevent?

Je eigen live uitzending op het web

Sinds we massaal zijn gaan thuiswerken, organiseren bedrijven online pubquizzen, virtuele collega roasts, quarantaine bingo en gezellige digitale vrijmibo shows voor hun personeel. Allemaal om het moraal en de teamgeest hoog te houden. Een webcast of webinar is niet exact hetzelfde. Maar het gaat in beide gevallen om een live video stream die wordt uitgezonden via het internet, en door veel mensen tegelijkertijd kan worden bekeken. Via interne communicatiemiddelen promoot je het corporate video kanaal, en nodig je collega’s uit. Medewerkers kunnen in een besloten webomgeving meekijken. Interactie met het publiek bereik je via de telefoon, social media, polls en chats.

Online kerstpakketten uitdelen: 4 tips

Gaat jullie fysieke kerstfeest dit jaar niet door? Dan wordt het tijd dat je de distributie van je kerstpakketten anders gaat organiseren. Maar ook het geefmoment heeft extra aandacht nodig. Want de kans is groot dat jullie niet meer massaal op kantoor kunnen komen. Bekijk dan deze tips, om er een super spetterende online ervaring van te maken. 

  1. Deel je kerstpakketten uit met een BN’er 
  2. Werk samen met een professioneel webcast organisator
  3. Organiseer een online kerstmarkt 
  4. Zorg voor interactieve elementen
Lees ook:  Top 20 kerstgeschenken voor personeel

1. Deel je kerstpakketten uit met een BN’er 

Misschien organiseerde jullie bedrijf normaal gesproken een gaaf kerstfeest voor het personeel. Met een kerstact begeleid door bekende DJ of live band. Hoe gaaf is het als als Jort kelder, Gorden, Dries Roelvink of Peter R. De Vries jullie kerstpakket webcast presenteert? Boek een BN-er die samen met jullie CEO dit jaar het kerstpakket online uitdeelt aan het personeel. Zorg voor een onvergetelijk kippenvelmoment, op afstand!

Nieuw dit jaar is het digitale dinnershow kerstpakket: NO-SHOW Box. Daarin figureren bekende Nederlandse artiesten als Katja Schuurman, en BN’er Martien Meiland. Een soortgelijk concept lanceerde het bedrijf Showkado in 2013. Tegenwoordig bestaat het niet meer, helaas. Maar er zijn vast wel wat BN’ers te strikken. Bekijk de demo op YT, waar Winston Gerschtanowitz en Froukje de Both een kerstpakketten show presenteren. En Herman den Blijker werkt al een paar jaar samen voor de Makro.

2. Werk samen met een professioneel webcast organisator

Of je nu kiest voor een videostream of webcast om je kerstshow uit te zenden. Er komt heel wat bij kijken als je dit foutloos wilt uitvoeren. Straks kijken er honderden of duizenden collega’s naar je show, wel relaxed als dan de technische randvoorwaarden goed geregeld zijn. Het is daarom geen gek idee om dit uit te besteden aan een professionele dienstverlener. Er zijn veel bedrijven gespecialiseerd in het verzorgen van live videoregistraties en webcasting. Denk bijvoorbeeld aan een professionele webinar studio, communicatietools, een veilig gesloten online omgeving, apps, polls, en koppelingen met social media. Door een professionele kerstpakket webcast te organiseren zet je de een passend stemmig neer. Maak gebruik van een webinar studio en creëer met spetterende visuele effecten de ideale kerstsfeer om je kerstpakketten online uit te delen.

Lees ook:  Originele items Nederlandse Kerstpakkettenbeurs

3. Organiseer een online kerstmarkt 

Je hoeft niet alleen een virtuele kerstborrel te organiseren. Next level is een online omgeving waarin je medewerkers ook nog verschillende digitale kerstkraampjes kunnen bezoeken. Elke virtuele kraam heeft een eigen thema, zoals dingen met een stekker, wellness, BBQ, goede doelen, et cetera.

Met een online kerstpakkettenmarkt kan jullie personeel hun eigen kerstpakket samenstellen, en tegelijkertijd bekijken welke kerstgeschenken het meest gekozen zijn door collega’s. Makro Kerstpakketten heeft bijvoorbeeld een Digitaal Kerstevent ontwikkeld.

4. Zorg voor interactieve elementen

Er is niets dodelijkers dan minuten lang te moeten luisteren naar een slaapverwekkende voordracht of spreekbeurt van de directeur. Zorg voor voldoende interactiviteit met je publiek. Bedenk daarom een paar originele ideeën voor de virtuele kerstborrel, en zorg voor korte muzikale intermezzo’s.

Er zijn ook leuke spelletjes die je kunt voorbereiden, en online met grote groepen kunt spelen in een app. Bijvoorbeeld een challenge, x-mas escaperoom, bingo of digitale pubquiz met kerstthema. Versterk het wij-gevoel door allemaal in bedrijfskleding of foute kersttruien te dragen. Of koop foute kerst mondkapjes. Organiseer een wedstrijd wie het best gekleed is via een live foto inzending en online poll.

Augmented reality is nog lang niet dood. Het kan zelfs extra relevant worden. Want dankzij augmented reality kunnen ingewikkelde of gelaagde boodschappen gemakkelijker verpakt worden. Daarom is augmented reality een interessante tool voor branding en productlanceringen, maar ook voor interne communicatie. Zoals bijvoorbeeld een digitale eindejaars speech en je kerstpakketten! Bekijk 5 voorbeelden van augmented kerstpakketten en kerstgeschenken.

Beste alternatief kerstmarkt voor bedrijven

Ben je op zoek naar een veilig, digitaal alternatief dat alle elementen van een echte kerstmarkt heeft? De online kerstmarkt en de digitale kerstborrel is wat mij betreft het beste alternatief, voor werkgevers die van plan waren om dit jaar een eigen kerstmarkt te organiseren. 

Lees ook:  Kerstcadeau idee voor Schiphol / See Buy Fly?

Het fenomeen kerstmarkten voor bedrijven is de laatste jaren in de kerstpakketten branche sterk in populariteit gegroeid. Want het is een leuk idee om je personeel hun eigen kerstpakket te laten samenstellen, op een sfeervolle kerstmarkt op locatie. Getuige ook de tientallen bedrijven die in ons land zijn gespecialiseerd in het organiseren van dit soort kerstpakket markten voor bedrijven. 

Een rondvraag onder enkele van hen, leert ons dat ze verwachten dit jaar geen fysieke kerstmarkten te kunnen organiseren. Daarom denk ik dat we dit jaar onze kerstpakketten virtueel moeten gaan uitdelen. Leuk is anders, denk je misschien. Maar met deze tips maak je er toch een speciale belevenis van!