Klant bedanken voor samenwerking, maar hoe?

Je hebt een target behaald, mijlpaal bereikt of een deal gesloten met je klant en die wil je nu persoonlijk bedanken. Wat schrijf je in de kaart, en wat is een slim relatiegeschenk om te geven?

Klanten bedanken volgens het boekje + 5 voorbeelden van klant bedankt relatiegeschenken

Succes moet je vieren, daar is iedereen het over eens. Als je geen inspiratie hebt voor een origineel bedankje richting je klant check dan deze voorbeelden. Weet je al wat je wilt geven, maar niet hoe? Scroll dan direct door naar de tips & voorbeeld tekst.

  1. Bedrukte taart
  2. Champagne
  3. Chocotelegram
  4. Bureau plantje
  5. Toblerone met naam
taart met logo als klant cadeau

1. Taarten met logo

Niets, maar dan ook niet schreeuwt ‘feest’ meer dan taart. Dus you can’t go wrong met de bedrukte taartjes, petit fours, macarons of cupcakes. Waarom dit nummer 1 bedankt relatiegeschenken zijn? Simpel: je moet het delen, en de ontvanger is op kantoor het ‘baasje’ want hij/zij trakteert! Bestel en laat bezorgen door Taartenwinkel.nl

chocolade telegram klant bedankt cadeautje

2. Chocolade telegram

Kort maar krachtig en betaalbaar gebaar. Behalve dat chocolade bij elk mens in de smaak valt, is het voordeel van dit chocolade relatiegeschenk dat het gemakkelijk deelbaar is met collega’s. Elk lettertje in je telegram is een klein chocolaatje. Verstuur je chocolade boodschap per brievenbuspost.

champagne klant bedanken

3. Bubbels

Champagne? Ja hoor! Als jij een dikke deal binnenhaalt, dan is dit een hele fijne en sjieke blijk van waardering! Er zijn heeeeeel veel redenen te verzinnen waarom champagne een geschikt relatiegeschenk is. Maar het belangrijkste is dit: deze drank drink je nooit alleen. Je kunt ook een mooi flesje geven met haarscherp bedrukte kist vanaf €39,95

Lees ook:  Relatiegeschenken personaliseren op naam
luchtplantjes brievenbus groen relatiegeschenk idee

4. Plantje

Een stijlbewuste keuze, omdat plantjes fucking hip zijn ineens. Maar ook een bedankje met een symbolische boodschap (groeien & bloeien). Beetje gewaagde keuze misschien om zo de relatie met je klant te bestendigen. Daarom weet je zeker dat dit cadeautje niet snel vergeten zal worden. Lees meer over de epifyten-rage en waar je ze besteld.

toblerone met naam bedrukte chocoladereep

5. Toblerone met naam

Toblerone. De reep chocolade bekend om de ‘bergachtige’ vorm van de chocoladereep, gevormd naar de berg Matterhorn in Zwitserland. De crunchy bite van nougat en honing is wereldberoemd, als ook de gele verpakking in prisma-vorm. Je kunt deze iconische Toblerone verpakking personaliseren met naam, foto en persoonlijke boodschap. Kies voor de klassieke wikkel met jouw unieke touch: de naam van je liefste klant. Bestel online voor €9,95 bij YourSurprise


Waarom onverwacht bedanken belangrijk is

Uiteindelijk kiezen klanten niet puur om rationele redenen voor jouw bedrijf. Vaak speelt er ook een gun-factor of persoonlijke voorkeur mee. Vanwege die persoonlijke keuze van je opdrachtgever, is het ook logisch om hem of haar zo nu en dan persoonlijk te bedanken. Doe dat bij voorkeur wanneer niemand het verwacht!

Het geven van een cadeau, zonder enkele reden en transactie in het veruitzicht, is eigenlijk ongelooflijk krachtig. Het verandert je benadering van de markt, het verandert je relatie met de ontvanger en ja, het verandert jezelf.

Seth Godin
wat is een relatiegeschenk marketing goeroe seth godin
Seth Godin

Een klein cadeautje door de brievenbus of van een koerier heeft veel impact. Dat komt vooral omdat mensen het niet verwachten. Seth Godin noemt dit het nut van relatiegeschenken. Soms delen klanten een team-selfie met de taart of champagne shower op social media. Voilá: extra reclame voor jullie allebei!

Lees ook:  Relatiegeschenken leverancier selecteren: tips

Voorbeeldbrief relatiegeschenk

Tot slot dan de begeleidende brief. Als je heel erg lui bent, en dat ben je, dan wil je vast ook een voorbeeld tekst voor de kaart of brief van het relatiegeschenk. Als je met een net handschrift onderstaande tekst op papierkrijgt, dan snappen ze wat je bedoelt. Meer voorbeeldjes vind je hier op tuxx.nl.

Versie 1

voorbeeldbrief klant bedanken versie 1

Beste …

Wij hebben onze samenwerking van de afgelopen periode als zeer prettig ervaren en hopen dit voort te kunnen zetten in toekomstige projecten. Graag maken wij van deze gelegenheid gebruik om jullie team te trakteren als blijk van waardering.

Versie 2

voorbeeld brief klanten bedanken versie 2

Beste …

We hebben relatief kort samengewerkt, toch lijkt het alsof we al jaren met jullie bedrijf zaken doen. Nogmaals bedankt voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. We kijken uit naar een succesvolle voortzetting van ons partnerschap.