Goodiebags voor virtuele evenementen

Aangezien fysieke bijeenkomsen voorlopig niet meer plaatsvinden, zijn veel (vak)beurs organisatoren druk bezig met het online aanbod van hun evenementen. Zou het niet leuk zijn om deelnemers, voorafgaand aan het virtuele event, een soort goodiebag / giftbox toe te sturen? Zodat men toch het gevoel heeft wat meer betrokken te zijn bij het digitale event /congres of je webinar. 

Elk nadeel heb zijn voordeel. En de sterkste USP’s blijven ook in een crisis werken!

Tastbaar souvenir aan een virtueel contact, is juist nu van grote waarde

Ethical Swag is een bedrijf (gevestigd aan het eind van de wereld, in Cap Breton, Nova Scotia, Canada) dat alleen zaken doet met leveranciers die de strengst denkbare deug-audits hebben doorstaan wat betreft compliance aan wet- en regelgeving, milieu-impact, productveiligheid, supply chain-bewaking en productkwaliteit. 

Net als veel collega’s lijdt ook Ethical Swag onder de COVID-19-veiligheidsmaatregelen, nu conferenties en beurzen een vage herinnering uit het verleden zijn geworden. Als er al iets doorgaat, dan is het online, Maar hoe komen virtuele bezoekers dan aan hun goodiebag met (sponsor) inhoud? 

“Juist nu alle communicatie met de klanten van onze relaties zo virtueel wordt,  is de noodzaak van ‘verbinding’ groter dan ooit “, zegt Tara Milburn, oprichter en CEO van Ethical Swag. “Vanuit onze focus, klanten helpen echt duurzame promotionele geschenken te vinden,  hebben we besloten swag-packs aan te bieden die rechtstreeks naar virtuele bezoekers van beurzen of productpresentaties kunnen gestuurd worden – of naar je thuiswerkende medewerkers natuurlijk ook.”

Goodiebags voor virtuele evenementen: leuk idee!

Inderdaad zijn thuiswerkpakketten ook in Nederland enorm populair geworden. Evenals de vrijmibo cadeaubox, om de teamgeest tijdens de lockdown enigzins hoog te houden. Maar virtuele event goodiebags, die heb ik nog niet in de toplijsten voorbij zien komen. Al vind ik het wel een goed idee.

Lees ook:  Online kerstpakketten uitdelen: organiseer een digitaal kerst event

Inhoud goodiebags voor virtueel event / congres

Cadeau ideeën voor je virtuele event goodiebags:

  • Reep chocolade
  • Headset
  • Notitieboek
  • Bedrukte Pen
  • Oplaadkabel / stekkerdoos
  • Usb hub
  • T-shirt (die alle deelnemers kunnen dragen: leuk voor de (virtuele) groepsfoto
  • Logo mok
virtuele event goodiebag giftbox cadeau idee webinar
giftbox voor een virtueel evenement

Juist nu is een tastbaar souvenir aan een virtueel contact van grote waarde, aldus Milburn. voor degenen die online conferenties en evenementen organiseren, volgens Milburn. Zij biedt organisatoren van online events, groot en klein, passende turn-key ‘swag packs’.

Toepassingen

“Je kunt bijvoorbeeld de eerste honderd inschrijvers voor een virtueel evenement een passend aanbod doen. De goodiebag kan je zelf vullen of sponsors die anders in de wandelgangen een stand hadden geboekt een kans geven om alsnog klanten te bereiken. Of je biedt het als bonus aan hen die bijvoorbeeld een volledig online evenement bijwonen.

We hebben allerlei scenario’s doordacht en er passende voorstellen bij geformuleerd. Stel je een Zoom-bijeenkomst voor, waarbij iedereen een mok met jouw logo vasthoudt!”

Ethical Swag selecteert alleen duurzame relatiegeschenken, gerecycled/ organisch/ biologisch afbreekbaar/ enz. De onderneming bewaakt haar ecologische voetafdruk bij verzending en zorgt ervoor dat haar leveranciers echt groen zijn, en niet alleen aan greenwashing doen. Dat alles is hun USP op de Noord-Amerikaanse markt van ‘swag’ ( Stuff we all get) ofwel relatiegeschenken.

duurzaam relatiegeschenk notitieboekje bloemenzaad mat
De omslag van dit Ethical Swag aantekeningenschrift is… een bloemzaadmatje!

Dit soort sponsorpakketten zijn overigens een uitbreiding van hun reguliere diensten, die redelijk op peil blijven. “Ik denk dat mensen meer dan ooit echt nadenken over hun koopgedrag. En onze USP, onze focus op duurzaamheid, helpt ons daarbij. We kijken naar wat er wereldwijd gebeurt en zeggen steeds weer: “hoe kunnen we het nóg beter doen?”.

Lees ook:  IKEA helpt je de lockdown door – met meubels van peperkoek!

Gebaseerd op artikel van de Cape Brenton Post. Meer corona creativiteit in de relatiegeschenken branche vind je hier.