YouTube Brandcast stuurt originele pizzadoos uitnodiging

Ook Virtuele YouTube Brandcast pakt in en uit met een originele pizzadoos uitnodiging.

Een uitnodiging in de vorm van een pizzadoos. Nadat Apple en Microsoft hun jaarlijkse maar dit keer virtuele conferentie voor techneuten opluisterden met luxe geschenkboxen, was het op 25 juni jl. de beurt aan Youtube om in- en uit te pakken.

Brandcast Delivered

Elk jaar organiseert de videogigant zogenaamde Brandcast Delivered sessies – niet voor techneuten maar voor de reclamewereld, immers de voedster ( en straks hoedster) van Youtube. Ook de streamingdienst voelt de effecten van de COVID-19-crisis op haar advertentie-inkomsten. Hoewel deze in het eerste kwartaal van 2020 nog met 33% stegen in vergelijking met vorig jaar (tot $ 4 miljard) verwacht moederbedrijf Alphabet toch stagnerende inkomsten voor Youtube.

Dus pakte de videogigant weer flink uit en  besloot de lockdown aan te grijpens om het anders te doen en een nog groter publiek van marketeers en bureaus te bereiken. Met gepersonaliseerde marketingpitches in vijf verschillende categorieën: leren en onderwijs, comedy en entertainment, lifestyle en mode, voedsel en recepten en last but not least sport.

Youtube op tv kijken

Interessant was onder meer de vaststelling, dat steeds meer youtube-filmpjes op de tv worden bekeken. Het oude lineaire kijken raakt echt uit de mode! Vanaf oktober 2019 wordt ongeveer een kwart van de video’s op een tv-toestel geconsumeerd, meldt ComScore. Het verplicht thuiszitten versterkte dat, waardoor ‘youtube op tv kijken’ in maart 2020 met 80% is toegenomen.

Pizzadoos uitnodiging

De deelnemers aan de virtuele conferentie werden dit jaar verblijd met ‘personalized promo gift boxes’, gestileerd als 3 pizza-dozen met als opdruk resp. “Take,” “Make” en “Bake”. Daarin ingeblikte ingrediënten om zelf pizza’s te maken, compleet met servies en slicer, maar ook een Google Chromecast sokken, boeken en popcorn.

De reclameboys en –girls werden geheel ingepakt door de unboxing experience waarmee Youtube hen verwende!