Het nieuwe normaal: tastbare swag bij virtuele evenementen

Bezorg persoonlijke cadeautjes en leuke attenties bij deelnemers van online evenementen, waar je ze ook zijn!

Een onvergetelijk online event organiseren? Stuur leuke swag en maak je virtuele evenementen memorabel!

In de echte wereld was het al niet eenvoudig – in de virtuele is het nog moeilijker. Hoe krijg je de doelgroep zo ver, dat zij en hij actief deelnemen aan een online evenement en daar een goed gevoel aan overhouden. Voor het event als zodanig en vooral: de sponsors ervan? 

Door de pandemie gedwongen besloten veel traditionele beurzen en conferenties na een of twee keer uitstellen om dan maar ‘online’ te gaan. En ook in barre tijden zijn er altijd ondernemers in de evenementenbranche die meteen in dat gat springen, zoals bijvoorbeeld vFairs, Showitonline of Activo. Blijft de vraag, zeker voor de sponsoren: “Hoe versterk ik mijn brand, bekendheid en klantenloyaliteit via zo’n vluchtige  online gebeurtenis? ”.

Stuur aantrekkelijke swag!

Het aan deelnemers toesturen van tastbare promotieproducten is waarschijnlijk de meest verstandige oplossing om het evenement en/of je sponsorschap ervan te promoten. Alleen daardoor kun je ervoor zorgen, dat je virtuele bezoekers met de neus op de promotionele feiten worden gedrukt. En pak je het slim aan, dan kunnen dergelijke cadeautjes in elk geval een binnenkomer zijn. 

Ze laten immers zien, dat je de pandemie serieus neemt, maar je klant niet vergeten bent. 

stay home comicon online evenement

Beroemde (of beruchte) jaarlijkse evenementen als de Comic Cons gingen stuk voor stuk online, en er kwamen er zelfs bij die nooit fysieke hebben plaatsgevonden. Zoals de Stay home comic con hierboven. En steeds vaker werd besloten, dat het belonen van bezoekers of deelnemers met tastbare promotionele producten een belangrijk onderdeel van de marketingplannen blijft.

Wat voor cadeaus stuur je deelnemers van virtuele evenementen?

Zowat elke organisatie in beurzen en evenementen stuurt dezer dagen een pakket goodies. Denk aan flessen wijn, een pakket met lekkers, of zelfs een volledig borrelgarnituur. Alles om de deelnemers het gevoel te geven dat zij er nog steeds bij horen. En het hoeft heus niet altijd een luxe doos vol gastronomische ingrediënten te zijn (hoewel YouTube liet zien dat dat best goed werkt). Vaak bestaat het uit dezelfde dingen die je ook bij het fysieke evenement had gekregen –  misschien een waterfles, een lippenbalsem of een stuk chocola. Als het maar past bij de gelegenheid.

  • Drank en borrelgarnituur
  • Chocolade
  • Drinkfles / Mok
  • Lippenbalsem
  • Notitieboek en pen

Meer tips + inspiratie over goodiebags voor virtuele evenementen.

Steeds meer bedrijven sturen relatiegeschenken per post

Dat fysieke bijeenkomsten door corona steeds meer virtueel plaatsvinden, of gecancelled worden, biedt kansen voor direct mail en merchandise specialisten. Want geannuleerde evenementen hoeven geen geannuleerde promotiecampagnes te betekenen. Jeremy Parker, CEO van swag.com, zei laatst tegen een vakblad ( Crain)  dat zij de maand voor het interview de hoogste omzet in hun vijfjarig bestaan hadden geboekt; een enorme prestatie in deze crisistijden. Naar verluidt bedroeg dat record meer dan $ 1 miljoen. Swag.com verwacht dit jaar $ 10 miljoen omzet te halen, tegen $ 7 miljoen vorig jaar. Vooral dankzij de tastbare swag bij virtuele evenementen! 

“Het zijn bizarre tijden, en elke organisatie probeert uit te vinden hoe met klanten in contact te blijven en impact te hebben, zegt Parker tegen Crain. “Als je ze niet persoonlijk de hand kunt schudden, hoe laat je de mensen dan zien dat je echt om hen geeft?”.

Lees ook:  Geannuleerde evenementen hoeven geen geannuleerde promotiecampagnes te betekenen

Zoals een uitgebreide artikel over het nieuwe beurzen- en evenementennormaal vaststelt, voorlopig bieden virtuele bijeenkomsten  misschien niet dezelfde ervaring als een live evenement, maar het is de beste oplossing die er momenteel is.

Eersteklas online platform

En sommige zijn verrassend goed gelukt! Zoals bij onze Amerikaanse vakbroeders en –zusters, die gedurende twee weken, eind augustus en begin september, met ruim 100 relatiegeschenkbedrijven en meer dan 30 leveranciers virtueel samenkwamen om meer omzet te genereren. Deze Back to Business Virtual Meeting werd gerealiseerd in samenwerking met Print + Promo, volgens het Power Meeting-format – een-op-een ‘dates’ voor afnemers en leveranciers. In plaats van het traditionele vijfsterrenresort werden deze zakelijke ontmoetingen nu gerealiseerd op een eersteklas online platform. De resultaten waren voor beide soorten deelnemers boven verwachting!

Voor ons rest nog een gratis rapport “COVID-19 Promotional Products Industry Recovery Research: Volume 1, Number 2” over wat wij mogen verwachten, post-Covid.