Microsoft stuurt Swag box aan deelnemers virtuele conferentie

Corona Casestudy:

Digitale bezoekers van de Microsoft ‘Build’-conferentie krijgen giftbox vol bedrukte gadgets, van logo sokken tot een bamboe lunchbox.

Microsofts jaarlijkse software-engineers en -ontwikkelaarsconferentie Build 2020 ging gisteren (19 mei) officieel van start. Voor het eerst puur virtueel – gratis en voor iedereen toegankelijk. Alle deelnemers kregen, voorafgaand aan het virtuele event, een Microsoft giftbox toegestuurd.

Unboxing Microsoft Build Swag

Het 48 uur durende non-stop live-gestreamd evenement begon met een keynote speech door Microsoft-CEO Satya Nadella. Naast nieuws over Azure, Microsoft 365 en Windows laatste versie, biedt Microsoft in meer dan 600 sessies informatie over de nieuwste tools voor developers, gelardeerd met boeiende praktijkvoorbeelden.

Die developers moeten dit jaar een fysiek uitje missen, maar dat betekent niet dat ze de traditionele goodies of swag zullen moeten missen. Microsoft stuurde vroege aanmelders een pakketje met een welkomstkaart, een bamboe-lunchdoos, sokken, stickervellen, een koord en een echte deelnemersbadge!

Tastbare goodies versterken impact virtuele evenementen

Het besluit van Microsoft om swag (hip woord voor bedrukte relatiegeschenken) dit jaar te sturen via direct mail is weer een voorbeeld van hoe evenementen tastbare promotionele producten blijven inzetten. Ook al zijn ze gedwongen digitaal-virtueel te gaan.

Microsoft zegt extra zijn best te doen om de deelnemers een goed gevoel te geven. In dit geval is de swag heel genereus, omdat de registratie dit jaar gratis is, en waarschijnlijk veel meer mensen zich zullen hebben aangemeld.