Relatiegeschenk bedrijven gaan mondkapjes leveren

Zo gaan ondernemers in de relatiegeschenkenbranche om met de coronacrisis: innovatie, flexibiliteit en improvisatie voeren de boventoon

Steeds meer producenten in de kledingindustrie, de beauty-sector en zelfs de distilleerderij zie je in reactie op Covid-19 overgaan op de productie van medische hulpmiddelen, mondmaskers en desinfecterende middelen. De Coronacrisis maakt ook relatiegeschenk ondernemers creatief. Zo gaan ondernemers in onze branche de strijd aan tegen gevolgen van de Coronacrisis.

Tekort aan mondkapjes VS

Ook in de VS hebben ze te weinig voorraad medische hulpmiddelen. Grote Amerikaanse ondernemingen in onze bedrijfstak als Sanmar, SnugZ, Starline, Los Angeles Apparel en Fruit of the Loom helpen de VS uit alle macht om minder afhankelijk te worden van buitenlandse leveranciers van ‘medical supplies’ ( lees China), om gezondheidswerkers en anderen aan de frontlinie van essentiële hulpmiddelen te voorzien.

Afgelopen weekend vroeg een grote ziekenhuisketen in Utah aan SnugZ /USA om hulp: er was grote behoefte aan katoenen, herbruikbare en ontsmetbare mondkapjes. Zou Snugz, dat in die staat een grote fabriek heeft, kunnen helpen? SnugZ zei meteen “Ja!”.

6 miljoen katoenen mondkapjes per week

“We zijn meteen aan de slag gegaan om onze stans- en naaimachines om te programmeren, en we zijn graag bereid om ziekenhuizen, ook elders in de VS, te helpen,” zei CEO Mackay. Inmiddels hebben ook HanesBrands, SanMar en Fruit of the Loom zich aangesloten bij een coöperatief consortium van kledingfabrikanten, dat belooft  wekelijks 5 tot 6 miljoen katoenen mondkapjes te produceren voor Amerikaanse gezondheidswerkers. De mondkapjes voldoen aan de strenge normen van de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Lees ook:  Business Indicators: effecten COVID-19 op promotionele producten branche

Andere ondernemingen uit de branche laten miljoenen mondkapjes maken in fabrieken in buurlanden als El Salvador en de Dominicaanse republiek. In plaats van T-shirts, ondergoed, sokken en sweatpants rollen er nu chirurgische maskers van de band. Los Angeles Apparel wil wekelijks 300.000 van dergelijke maskers maken van een stof die ook voor sweatshirts gebruikt wordt, naast 50.000 stuks steriele ok-kleding. Ziekenhuizen in Los Angeles krijgen de mondkapjes ( retailwaarde $30) gratis. 

Certificeringen

Aan de oostkust van de VS is Starline begonnen met prototyping en het testen van productieprocessen om medische gelaatsbeschermers te produceren. “We krijgen morgen een partij grondstoffen binnen, die ons in staat moeten stellen om zo snel mogelijk met de productie te beginnen”, zegt Jon Norris, de vice-president van Starline. “We werken samen met de staat New York om snel certificering te krijgen, we willen graag een deel van onze productiefaciliteiten hiervoor inzetten!”

Ook 3M, al grootleverancier van stofmaskers, zet zijn beste beentje voor in de strijd tegen kritieke tekorten aan medische middelen. De multinational, met een jaarlijkse omzet van meer dan $30 miljard, is ook actief in onze sector van promotieproducten via zijn 3M / Promotional Markets. 3M was al een belangrijke producent van N95-maskers, die hoogwaardige luchtwegen bescherming bieden. Het bedrijf verdubbelt zijn N95-productiecapaciteit tot bijna 100 miljoen N95-maskers per maand.

Creativiteit

We hebben al een notitieboek leverancier gezien die een samenwerking aan is gegaan met het Rode Kruis. Een leverancier van promotieartikelen kwam op het idee van het Thuiswerkpakket. Een survival kit voor thuiswerkende collega’s. Duitse voetbalclubs verkopen logo mondkapjes aan hun fans. En vergeet niet de mogelijkheden van bedrukt promotioneel textiel om mensen bewust te maken van de veiligheidsmaatregelen zoals afstand bewaren. Of iets meer op de retro-tour: de Corona button van Guus.

Lees ook:  Waarom een thuiswerk cadeau je medewerkers motiveert en productiviteit verhoogt