Duitse Bundesliga-clubs komen met logo mondkapjes

Deze voetbalclubs verkopen mondkapjes bedrukt met hun logo om extra inkomsten te genereren.

In verschillende Duitse deelstaten moeten burgers dezer dagen in de supermarkt of het openbaar vervoer verplicht mondkapjes dragen. Heel wat Bundesliga-clubs en voetbalverenigingen uit de lagere regionen proberen nu met eigen mondkapjes wat extra inkomsten te genereren.

logo mondkapjes eigen ontwerp
  • Te bedrukken aan de zijkanten
  • One size fits all
  • OEKO-TEX® 100-gecertificeerd
  • Wasmachinebestendig (tot 60 graden)

Goed idee, wie doen er mee?

Onder deze bijvoorbeeld beroemde clubs als FC Bayern München, Hertha BSC, FC Schalke 04 en Fortuna Düsseldorf, maar ook lagere goden als Dynamo Dresden, 1860 München en Hannover 96. De mondkapjes komen in de clubkleuren, al dan niet met logo en/of passende bedrukking.

Logo mondkapjes

De maskers worden verkocht in de fanshops voor prijzen tussen de 5 en 15 euro. Sommige clubs doneren alle opbrengsten aan goede Covid-doelen, andere gebruiken de inkomsten om de eigen kas te spekken. Het Oostenrijkse Rapid Wien was de eerste voetbalclub die zijn fans een eigen mondkapje offreerde in hun fanshop.

zakelijk directeur rapid voetbal club mondkapje beschermingsmasker
Christoph Peschek, Secretaris financiën bij SK Rapid

Fan webshops overbelast

De fan webshop van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund was deze week kort offline. “De drukte was, helaas een paar minuten te overweldigend voor de online winkel”, aldus algemeen directeur Carsten Cramer. Binnen enkele minuten waren er duizenden logo mondkapjes bestellingen binnen. (Bron: RN)

FC Bayern München biedt ook een paar dagen gezichtsmaskers aan (6,95 euro) en verkocht in de eerste 24 uur zo’n 100.000 exemplaren. Een club als Hannover 96 meldt dat zij al meer dan 10.000 mondkapjes verkochten, veel andere verenigingen kunnen niet meer leveren, zo populaire zijn de beschermingsmiddelen. Het gaat overigens om exemplaren die ons eigen OMT nooit goed zou keuren!

Lees ook:  Kun je dezer dagen nog wel branded merchandise weggeven?

Op moment van schrijven vind ik nog geen Ajax, PSV of Feyenoord mondkapjes. Goed idee voor Nederlandse voetbal clubs?