Black Tomato Gin uit Zeeland

And now for something completely different… 

Black Tomato Gin, dat is gin gemaakt van zwarte tomaten! 

Zoek je een origineel drank cadeau, iets echt aparts om te geven? En wil je toch ´lokaal´ kopen? Kijk dan eens naar een gin, gemaakt van zwarte tomaten “met een paar druppels Oosterschelde Water”.

zwarte tomaten gin zeeland zeeuwse gin geschenkverpakking relatiegeschenken

Stoere gin uit Zeeland

Black Tomato Gin is een voorbeeld van gedestilleerd van eigen bodem – het wordt geproduceerd in Kamperveen (ten westen van Zalk!) of all places.  De drank wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van biologische zwarte tomaten uit Sicilië. En een paar druppels zeewater, vers uit de Oosterschelde!

Hoe smaakt Black Tomato Gin?

De smaak van deze tomaten gin is puur en vol nuances van Merlot, hartig en citrus, met een stevige afdronk. Als je goed je best doet, proef je ook donker fruit en een vleugje rook. De tomatensmaak is subtiel en blijft mooi vol, zacht en rond in de mond hangen. Vol pit (42,3% vol.), een aanrader om een neutrale tonic water mee te verrijken. 

Interessante smaak met tonic: een beetje vol en hartig

ons oordeel over de smaak
zwarte-tomaten-gin-zeeland-black-tomato-gin-fles

Dutch VOC spirits

De distilleerderij van Dutch VOC Spirits BV is een van de weinige distilleerderijen in Nederland met een eigen traditionele mout grond, een stenen vloer voor het ontkiemen van gedroogde moutkorrels. De tomaten worden er gemacereerd en de resulterende vloeistof wordt vervolgens gedistilleerd in een traditionele koperen pot.

De stoere zwarte fles maakt een mooi geheel van deze unieke gin. Een apart drankje met een unieke smaak, dat in smaakvolle geschenkverpakkingen leverbaar is! 

Lees ook:  Klimaatvriendelijke wodka gemaakt van CO2 en H2O

Ingrediënten

Black Tomato Gin wordt zoals de naam al aangeeft gemaakt met in eigen beheer geheel biologisch op Sicilië gekweekte zwarte tomaten, paprika en jeneverbes, aangevuld met enkele geheime ingrediënten. De tomaten zijn zwart door een hoog gehalte anthocyaan, de kleurstof die ook rodekool kleurt en verantwoordelijk is voor de herfstkleuren in het loofbos. Als antioxidant zou de kleurstof goed zijn voor je weerstand, maar dat wordt niet door de wetenschap onderschreven.  

Tip: custom label

Voor een fles sterke drank met eigen label kun je dus het beste Jodi Robin inhuren. Kijk maar. Liever zelf knutselen? Dan is MYOS een goed alternatief drank cadeau.