Waarom abonnement geschenken razend snel marktaandeel veroveren

Wil je meer impact met je kerstgeschenk? Maak er dan een eindemaandgeschenk van!

Subscription gifting (abonnement geschenken) verovert de kerstpakket- en relatiegeschenken branche in rap tempo. Lees waarom abonnement geschenken razendsnel marktaandeel veroveren.

De meeste bedrijven weten niet hoe ze relatiegeschenken moeten geven

Dit beweert John Ruhlin, een grote relatiegeschenk baas uit Amerika en auteur van het boek Giftology (2016). Traditioneel gezien is december het hoogtepunt in de kerstpakketten en relatiegeschenken branche. Kerstmis en de jaarwisseling zijn hét geefmoment bij uitstek voor bedrijven. De kans dat jouw eindejaarsgeschenk ondersneeuwt echter – zo redeneren sommige deskundigen – is daardoor ook het grootst. En dat staat nu net haaks op hetgeen je wilt bereiken met je relatiegeschenk toch?

Het relatiegeschenk dat maar blijft schenken

Wil je meer impact met je eindejaarsgeschenk? Maak er dan een eindemaandgeschenk van! Abonnement geschenken ofwel Subscription gifting. In de Verenigde Staten is het al een bekend fenomeen, maar in Nederland staat dit concept nog in de kinderschoenen.

Automatisch meerdere keren per jaar onder de aandacht komen met een relatiegeschenk. Dit kan een uniek  idee zijn voor jouw relaties of medewerkers die bijvoorbeeld niet vaak op kantoor aanwezig zijn. Denk aan ZZP-ers of uitzendkrachten. Voor de hand liggende voorbeelden zijn natuurlijk het abonnement op een tijdschrift, maar tegenwoordig kun je veel meer relatiegeschenken automatisch via de post laten versturen: van scheermesjes tot gezonde snacks (Graze in USA) en fruitmandjes.

Relatiegeschenken voor de luie ondernemer

Een mooi voordeel van abonnement geschenken is dat het zo makkelijk is. Alles gaat vanzelf, echt iets voor de luie ondernemer! Want met honderden of duizenden medewerkers en klanten heb je veel terugkerende geefmomenten. Telkens moet je weer iets nieuws en leuks uitzoeken. Met een automatische cadeauservice is dat probleem verleden tijd.

Lees ook:  Hoe maak je het verschil met je concurrenten in de relatiegeschenkenmarkt?

Greg Alvo, CEO van OrderGroove legt het uit aan Forbes: “Subscription gifting is the perfect way to show appreciation and stay on your client’s mind. The best part? As the on-the-go gifter, you have the ability to ‘set it and forget it!”. Ok, toegegeven je moet wel een goed doordacht abonnement bedenken. Anders werkt het tegen je. Maar als je eenmaal een leuk relatiegeschenk idee in de vorm van een abonnement hebt bedacht: klaar is kees!

Forget about christmas!

Terug naar Ruhlin. Hij is zelf ooit begonnen als een gedreven messenset verkoper. Hij was de topverkoper in het bedrijf omdat hij de messen als relatiegeschenk verkocht. Nu is hij een soort geschenken goeroe voor bedrijven. Ze vragen hem zelfs voor lezingen vanwege zijn onorthodoxe kijk (video) op relatiegeschenken. John Ruhlin, hij noemt zijn bedrijf geen relatiegeschenkenboer maar een gift strategy and logistics company.

Kennelijk werpt zijn overtuiging vruchten af. Hij verzint al meer dan 15 jaar relatiegeschenk strategieën voor bedrijven als: Shell, UBS, Morgan Stanley, Miami Dolphins, Wells Fargo etc. Zijn motto is: geef géén relatiegeschenken tijdens de bekende feestdagen!

Wat dan wel?

Zorg voor een verassing, geef je relatiegeschenk als je klant het niet verwacht. Denk ook aan attenties die inhaken op andere feestdagen: slingers op je verjaardag, paaseieren met pasen, vakantiepakket in de zomer, pepernoten of taaitaai met sinterklaas, popcorn met een maand gratis Netflix in december of iets anders dat past bij het bedrijf. Je kunt ook inhaken op andere evenementen of actualiteiten zoals dag van de zorg, nationale secretaresse dag of valentijnsdag!

Lees ook:  Een originele kerstpakket verpakking: hoe dan?

Relatiegeschenkabonnement

Dit lijkt natuurlijk wél op meer werk, maar je kunt dit soort diensten ook uitbesteden. Een relatiegeschenken platform is hiervoor de ideale oplossing.

Je zoekt een partij die een verscheidenheid aan personeelsgeschenken en relatiegeschenken kan leveren op meerdere geefmomenten en voor wisselende personen. Bijvoorbeeld starterkits / welkomstpakket voor uitzendkrachten (leuke kantoor artikelen met logo), attenties voor verjaardagen, kerstpakketten maar bijvoorbeeld ook relatiegeschenken.

1 gedachte over “Waarom abonnement geschenken razend snel marktaandeel veroveren”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.