Wat kost een gemiddeld kerstpakket of eindejaarsgeschenk?

UPDATE: De gemiddelde waarde van een kerstpakket voor medewerkers bedraagt in 2019 € 51,00. Bekijk grafiek.

Hoeveel geven bedrijven gemiddeld uit aan kerstpakketten?

Ga je de kerstpakketten dit jaar zelf samenstellen, of ga je het uitbesteden? Sommige bedrijven en ondernemers hebben weinig kennis van kerstpakketten en willen de inkoop liever uitbesteden. Maar wat kost een gemiddeld kerstpakket voor bedrijven?

Een leuk kerstpakket uitzoeken, is best ingewikkeld. Veel kerstpakket leveranciers hebben gelukkig een super handige webshop. Je kunt bijvoorbeeld zelf heel gemakkelijk een selectie maken op basis van budget, thema, kleur of zelfs doelgroep ( Halal kerstpakket, iets met Poolse producten?). Bijna alles kan. Zeker als het om normale aantallen gaat van 50 tot 1.000 kerstpakketten.

Een kerstpakket online bestellen is letterlijk in een paar klikken geregeld. Vaak kun je zelfs met Ideal of creditcard direct afrekenen. Daarmee bespaar je dus flink op de kosten, want je hoeft niet meer naar een showroom toe. Dat scheelt veel tijd. Ik beveel daarom het online inkopen van kerstpakketten aan, zeker als het gaat om een standaard pakket.

Kerstpakket budget

Het duurste kerstpakket, dat koop je niet online. Tenminste niet in Nederland! Daarvoor moet je het kanaal even oversteken.

gemiddelde kosten kerstpakket bedrijven nederland

De gemiddelde kosten van een kerstpakket in Nederland liggen al jaren rond de 45 euro.

Onderzoek naar de gemiddelde waarde van het kerstpakket toont aan dat de kosten van kerstpakketten de laatste jaren stijgen.

Ook ondernemers en management magazines MT en De Zaak doen regelmatig onderzoeken naar de gemiddelde kosten van een kerstpakket. Ze zijn echter iets minder specifiek over het prijskaartje van de kerstpakketten.

Lees ook:  Eindelijk: IKEA Kerstpakketten!

Gemiddeld wordt tussen de 25 tot 50 euro uitgetrokken voor een kerstpakket bij respondenten van MT. De lezers van De Zaak blijken iets guller. Zowel de meerderheid van werkgevers als werknemers is tevreden met een kerstpakket ter waarde van 35 tot 50 euro.

Tip: Benieuwd wat een kerstpakket kost voor jouw specifieke situatie? Door een samenwerking met diverse grote kerstpakketten webshops kun je honderden kerstpakketten vergelijken in onze kerstpakket-vergelijker. Klik hier en bespaar binnen 3 minuten honderden euro’s op je kerstpakketten.

wat kost een kerstpakket gemiddeld tip kosten kerstpakketten

Beter goedkope kerstpakketten of dure kerstpakketten?

De kosten van kerstpakketten verschillen enorm. Sommige leveranciers bieden een kerstpakket voor al € 4 euro aan, terwijl de prijzen bij andere leveranciers boven de € 25 beginnen.

De oorzaak van deze grote prijsverschillen komt mede door de kwaliteit van de producten in het kerstpakket. Bij een hogere prijs zal je doorgaans bekendere merk producten in je kerstpakket krijgen.

Zo krijg je bijvoorbeeld Crocky chips of Verkade koekjes, in plaats van een nietszeggend white label. Daar is niks mis mee, maar het straalt iets anders uit. Stel jezelf maar eens de vraag: als ik voor de bedrijfsborrel of het bedrijfsuitje inkopen doe. Waar koop ik dan mijn nootjes, snacks en drank?

De ervaring leert dat bij veel bedrijven en ondernemers de wat duurdere a-merk producten in hun kerstpakket als prettiger wordt ervaren. Vooral bij bedrijven en ondernemers die groot belang hechten aan het tonen van waardering richting hun medewerkers of klanten. Het kerstpakket kan een krachtig communicatiemiddel zijn. Kijk maar eens naar dit voorbeeld van Coolblue. Het is en blijft een traditie waar veel waarde aan wordt gehecht door de meerderheid van onze beroepsbevolking. Jongeren blijken opvallend veel waarde te hechten aan het kerstpakket.

Lees ook:  Duurzame relatiegeschenken inkopen. Kan dat?

Offertes van kerstpakket leveranciers

Ben je op zoek naar een uniek kerstpakket en benieuwd wat een kerstpakket kost voor jouw specifieke situatie en wensen? Laat dan een offerte opmaken door een kerstpakket handelaar. En hou rekening met deze inkoop tips voor kerstpakketten.

Check: Er zijn super veel kerstpakketten webshops. Veel groothandels verkopen helaas dezelfde pakketten tegen verschillende prijzen of condities. De goedkoopste optie is online vergelijken via de kerstpakket vergelijker.

4 gedachten over “Wat kost een gemiddeld kerstpakket of eindejaarsgeschenk?”

Reacties zijn gesloten.