Unieke kerstpakketten: voorbeelden & tips

Wie heeft ooit bedacht dat je voor tientallen, honderden of duizenden verschillende mensen één geschenkpakket kunt verzinnen, dat bij iedereen in de smaak moet vallen?! Een bizarre uitdaging. Een heftig dilemma waar elk jaar honderden kerstpakket inkopers mee worstelen.

Chapeau, je hebt hier de ultieme gids naar unieke kerstpakketten gevonden! 

Eerst leg ik uit waarom. Scroll door voor de voorbeelden en plaatjes.

Grijp die kans

De uitvinding van het keuzeconcept en de giftcard lijken misschien een oplossing voor dit probleem. Maar het is natuurlijk een zwaktebod. Een leeg gebaar. Hoe belangrijk denk je dat het is om om een compliment te geven? De keuze van een geschenk, zegt veel over de betrokkenheid van managers. Iemand op een unieke manier bedanken, dat doe je niet met een waardebon. Je kerstpakket-momentje is een originele kans om het personeel te bedanken voor hun inzet. En om te laten zien waar je bedrijf voor staat. Grijp die kans! Regel wat unieke kerstpakketten dit jaar.

Employer branding

Secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het kerstpakket, worden slim in de strijd gegooid bij het binnenhalen en binnenhouden van waardevol personeel. In een oververhitte arbeidsmarkt grijpen marketeers en HR managers daarom elke kans aan om hun employer branding strategie in praktijk te brengen. En maximaal uit te buiten.

Met een goed gekozen kerstpakket kun je de waarden van je bedrijf en de cultuur perfect promoten. Kies je voor biologische producten? Cryptocurrency in je kerstpakket? Geef je aan een goed doel, en zo ja welke en hoe doe je dat? Net als een relatiegeschenk voor je klant. Is het kerstpakket een belangrijk communicatiemiddel voor je interne klant: je collega’s.

Lees ook:  10x leuke brievenbus cadeaus voor bedrijven

Unieke kerstpakketten: zo doe je dat

Je kunt beter overdrijven dan saai zijn. Een wijze les, van een wijze man. Maar makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom deze praktische tips om je collega’s op een originele en unieke manier te bedanken. Omdat iedereen wel wat inspiratie kan gebruiken, bij het vinden van unieke kerstpakketten.


Games night!

Als je nog eens voor de TV zit dan weet je: Holland’s got talent! Spelletjes in het kerstpakket: een lekker oubollig idee. Het is een klassieker. En terecht. Ook als je niet van spelletjes houdt: ernaar kijken is ook leuk. Spelletjes zijn onlosmakelijk verbonden aan de gezellige feestdagen. Daarom passen ze zo goed in elk kerstpakket. Tip: ga voor iets van nu. Check bijvoorbeeld de spelletjes van Identity Games.

Hygge, Lagom

Scandi trends als Hygge en Lagom inspireren kerstpakket samenstellers. Home is where the heart is. Dus het is altijd een goed idee om daarin te investeren. Een nieuwe kleur op de muur. Een lekker cosy hygge kleedje of warme pantoffels. Met deze accessoires kan de thermostaat wat lager… bespaar je ook nog energiekosten.

Voor een uniek kerstpakket heb je zo’n hippe eye catcher nodig. Super trendy spullen voor je interieur zijn welkom in elk kerstpakket. Kandelaartje, opvouwbaar vaasje, kaarsen set, plaid, opbergkist, dienblad, wasmand, krukje, bijzettafel.

Tip: die shopper, of mand, kan ook direct een originele verpakking voor je kerstpakket zijn.

Abonnement geschenk

Niet 1 groot pakket, maar elke maand een klein cadeautje. Subscription gifting noemen ze dat in de VS. Abonnement geschenken veroveren de kerstpakket- en relatiegeschenken branche in rap tempo. Grappige ballonnen en slingers op je verjaardag. Chocolade eierdoos als paasgeschenk. Een luie luchtzitzak voor de zomer. Kaasletter of taaitaai met sinterklaas of een abonnement op een mooi (vak)tijdschrift. Bedenk het verder zelf maar.

Lees ook:  Oldenzaal zoekt relatiegeschenk

Kerstmarkt X-Mas party

Maak letterlijk een feestje van het kerstpakket. Laat een bedrijf dat gespecialiseerd is in kerstmarkten voor bedrijven een leegstaande verdieping, kantine of bedrijfshal omtoveren tot winter wonderland. Hoe uniek is dat? Laat lekker alles regelen en strijk zelf met de eer.

Helemaal uniek is natuurlijk om je kerstfeest lekker in de zomer te vieren. Handig als je zelf geen grote locatie beschikbaar hebt voor de kerstmarkt. Of als het in jouw bedrijf tijdens de feestdagen simpelweg te druk is voor een feestje. Dan doe je het wat eerder, net als bij Coolblue.

Tip: maak het legendarisch door gratis vervoer naar huis aan te bieden met een pendelbus of taxi service.

Pay it forward pakket

Ik ben er zelf niet zo van. Dat geef ik eerlijk toe. Maar maatschappelijk geëngageerde organisaties zouden mooie sier maken met een groen kerstpakket. Iets met een boodschap die mooi aansluit bij een maatschappelijk verantwoord beleid. We weten dat medewerkers hun kerstpakket liever niet helemaal doneren aan een goed doel.

Maar je kunt mensen wel de kans geven, en zelf het goede voorbeeld met Fair&Share. Een gedeelte van de opbrengst van deze kerstpakket artikelen gaat naar de Voedselbank of Stichting Present.

Neem een dag om met je collega’s een goed doel te steunen. Even de armen uit de mouwen bij de plaatselijke kinderboerderij of het bejaardentehuis. Organiseer een maatschappelijk bedrijfsuitje met behulp van Robin Good bijvoorbeeld. Daarna mag iedereen de ellende wegdrinken en met een voldaan gevoel het jaar afsluiten.

DIY kerstpakket

Denk nu niet direct aan die geiten wollen sokken types, die met kurk en lijm zitten te klooien. DIY is hip. Waarom denk je dat Etsy ruim 180 miljoen bezoekers per maand ontvangt? Wil je unieke kerstpakketten geven: DIY! Hahhaha grapje. Nee dat hoeft gelukkig niet. Kies bijvoorbeeld voor een pakket waarmee je zelf bier kunt brouwen (Bierbrouw pakket Brooklyn) of limoncello stookt. Of een DIY chocolade gift set,  maak je eigen LP met Vinilify, brouw unieke zelfgemaakte likeurtjes met pineut, of bouw een old school smartphone speaker van karton.

Lees ook:  Bedrukte telefoon accessoires: geweldige promotieartikelen