We hebben de kerstpakket traditie misschien wel uitgevonden. Voor de meest exclusieve kerstpakketten moet je niet in Nederland zijn. Ben je op zoek bent naar écht exclusieve kerstpakketten? Hier vind je de adresjes.

Gemiddelde prijs kerstpakketten

De gemiddelde prijs van een kerstpakket is zo’n 30 tot 45 euro, blijkt uit een inventarisatie van RTL Z. In vergelijking met deze luxe geschenkpakketten komt dat bedrag nog niet eens in de buurt van een schamele fooi. De prijs van Christmas Hampers, zoals kerstpakketten daar genoemd worden, kunnen oplopen tot 20.000 pond. Klein voordeel: de Britse pond is momenteel zeer betaalbaar voor ons. Op de valutamarkt daalde het pond tot 1,1390 euro, de laagste stand sinds het ontstaan van de euro in 1999.

Top 3 Exclusieve kerstpakketten

De beste kaviaar, truffels, gerookte zalm en Champagne kunnen niet ontbreken in een exclusief kerstpakket. Om je een idee te geven van de inhoud van zo’n luxe kerstpakket doen we even een rondje langs de vele (luxe) warenhuizen die het Verenigd Koninkrijk kent. Uiteraard Harrods, Harvey NicholsFortnum & Mason, Selfridges maar ook Marks & Spencer en John Lewis. Britse supermarkten zoals Waitrose en Abel & Cole. Of traiteurs, cateraars en exclusieve delicatesse winkels en leveranciers als Belazu. Ze stellen elk jaar rond kerstmis hun kerstpakketten samen. Zelfs de Aldi verkoopt een kerstpakket voor niet minder dan € 100,- in het Verenigd Koninkrijk.

Traditie, decadentie en goede smaak

Super exclusieve kerstpakketten met uitsluitend de beste, ultra luxe producten. De Britten weten wat verwennen is. Traditionele kerstpakketten worden verpakt in rieten picknickmanden. Elk warenhuis probeert de ander te overtreffen met luxe verpakkingen en een verzameling aan decadente kwaliteitsproducten. Maar gezien de herkomst en verkrijgbaarheid van deze extreem luxe artikelen, kun je je voorstellen dat dit een stijl is die niet eenvoudig te kopiëren valt. Er kan er natuurlijk maar één de duurste zijn. En die is van Harrods.

‘The Decadence’ – #1

Verpakt in een zwarte leren kist. Het duurste kerstpakket dat ik ooit ben tegengekomen: Het heeft een zeer toepasselijke naam gekregen: De Decadentie. Uit het assortiment van een van ’s Werelds meest beroemde warenhuizen komt dit monster van een kerstpakket. Ik bespaar je de waslijst aan producten en details maar er zitten 25 flessen wijn en sterke drank in, waaronder magnums van Dom Perignon, Cristal en Taittinger. De wijnkaart bevat o.a. een rode Chateau Margaux uit 2007en een magnum van Chateau D’Yquem uit 2002. Beide flesjes zijn wereldberoemd.

Verder een fles olijfolie met stukjes bladgoud, een klein balsamico-azijn flesje omhuld in Swarovski-kristallen, €2.000 aan Beluga-kaviaar, en zelfs een kurkentrekker ter waarde van €300,-.

Momenteel is het pakket niet te bestellen. Ik denk dat ze aan het broeden zijn op een nieuwe samenstelling voor de editie van 2017.

Prijs: € 22.740
Via: Harrods

‘The Expeditions Hamper’ – #2

Fortnum and Mason specialiseerde zich aan het begin van de 18e eeuw al in handig te vervoeren hapjes en snacks voor de reiziger. Triviaal feitje: op zoek naar een creatieve manier om gekookte eieren voor onderweg te verkopen, vonden ze het Schotse ei uit! Ruim 300 jaar later staan ze nog steeds bekend om hun veelbesproken picknickmanden en geschenksets. Met de Expeditions Hamper nemen ze je mee op een culinaire reis over de hele wereld met de lekkerste dingen die elke windstreek te bieden heeft. Met de F&M bedrukte rieten mand kun je nog jaren indruk maken in het park.

Prijs: € 1.139
Via: Fortnum & Mason

‘Drinks Party’ – #3

Op en top Brits. Verpakt in een sjieke zwarte rieten mand zit genoeg Vodka, Gin, Prosecco en hapjes om op een stijlvolle doch beschonken wijze kerstavond in te luiden. Harvey Nichols’ Drinks Party verrast misschien niet met bijzondere hapjes, snacks of dranken. Maar in sommige gevallen zit je daar ook niet op te wachten. In dat geval, is dit een veilige keuze.

Prijs: € 177
Via: Harvey Nichols

Gerelateerde relatiegeschenk ideeën


Dit vind je misschien ook interessant:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *